Verpleegkundige loopt hoofdwonde op nadat ziekenwagen zich vastrijdt in valentijnsstoet met tractoren

Een verpleegkundige van een ziekenwagen van Brandweer Westhoek raakte vrijdagavond gewond toen de ziekenwagen zich vastreed in een stoet tractoren in Pervijze. Daar vond de verlichte valentijnsstoet met tractoren plaats. Toen de ziekenwagen zich erdoor wurmde, moest de chauffeur een noodmanoeuvre uitvoeren en zo raakte de verpleegkundige gewond.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 21 uur in het centrum van Pervijze. Op dat moment trok een stoet van kleurrijk verlichte tractoren door de straten. Het ging om de valentijnsstoet en ook vorig jaar was de stoet een voltreffer. Enkele tientallen tractoren leggen een parcours van 13 kilometer af. Door een ongelukkig toeval kwam een ziekenwagen van Brandweer Westhoek pal in de stoet terecht.

Noodstop

“De ziekenwagen was prioritair onderweg naar het ziekenhuis in Veurne met een patiënt”, klinkt het bij de politie. “De ziekenwagen kon een eerste rij tractoren inhalen en zo verder rijden. Maar in de Veurnestraat reden enkele tractoren naast elkaar over de weg en kon de ziekenwagen dus niet doorrijden. De chauffeurs van de tractoren deden wel hun best om zo snel mogelijk plaats te maken, maar dat duurde even.”

“Terwijl de tractoren aan de kant gingen, probeerde de ziekenwagen verder te rijden. Een chauffeur van een tractor maakte echter een onverwacht manoeuvre waardoor de bestuurder van de ziekenwagen de remmen vol moest intrappen om een noodstop te maken. Daarbij kwam de verpleegkundige in de ziekenwagen flink ten val en stootte ze haar hoofd. Ze liep daarbij een hoofdwonde op. De patiënt zelf bleef ongedeerd. Onze politieploegen waren vlakbij en deden snel de nodige vaststellingen. De weg werd daarop meteen vrijgemaakt zodat de ziekenwagen met de verpleegkundige en de patiënt snel naar het ziekenhuis kon.” (JH)

The post Verpleegkundige loopt hoofdwonde op nadat ziekenwagen zich vastrijdt in valentijnsstoet met tractoren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »