Premie voor elektrische wagen kan je vanaf vandaag aanvragen: zo werkt het

Het elektronisch loket waar je een premie kan aanvragen voor de aankoop van een elektrische wagen gaat vandaag (maandag) om 13 uur open. Hoe vraag je een premie aan, welke auto’s komen in aanmerking en hoeveel bedraagt de premie?

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit stoot Team Ingrid van de troon in Sint-Truiden, nieuwkomer WOW en Vlaams Belang zijn lachende derden

In Sint-Truiden lijkt het brokkenparcours van de voorbije coalities burgemeester Ingrid Kempeneers (Team Ingrid, de lokale CD&V-lijst) zuur op te breken. De partij verliest 3 zetels. Vooruit wordt de grootste met 8 zetels. Zo lijkt lijsttrekker en ex-burgemeester Ludwig Vandenhove klaar voor een comeback na 12 jaar. Nieuwkomer WOW en Vlaams Belang maken optimaal gebruik om de leemte te vullen.

Lees meer »

Cocaïne spoelt steeds vaker aan op de stranden langs de Noordzee

Er spoelt steeds vaker cocaïne aan op de stranden langs het Kanaal en de Noordzee. Dat schrijft de Belgische douane woensdag in een persbericht. Als oorzaak wijst de douane naar de “duidelijke trend van drop offs”. Daarbij gooien grote schepen hun lading drugs overboord zodat kleine bootjes ze later kunnen oppikken.
The post Cocaïne spoelt steeds vaker aan op

Lees meer »

Simon Lagrange: “Fantastisch om drie keer op rij burgemeester van Zulte te mogen zijn”

Simon Lagrange blijft nog zes jaar burgemeester van Zulte. Zijn partij Open Zulte haalde niet meer de monsterscore van 2018 maar behoudt comfortabel de absolute meerderheid. “Het is fantastisch om drie keer op rij burgemeester te mogen zijn.”
The post Simon Lagrange: “Fantastisch om drie keer op rij burgemeester van Zulte te mogen zijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is moeilijk om 100 procent gelukkig te zijn”: Kristof Chanterie grijpt sjerp, maar ziekte van vrouw overschaduwt euforie

Zondag bleef het spannend tot het allerlaatste telbureau: behoudt CD&V haar absolute meerderheid of niet? Wie de verkiezingen zou winnen, en wie de sjerp overnam, werd snel duidelijk. Schepen Kristof Chanterie (52) wordt vanaf december burgemeester. Maar de euforie gaat gepaard met tristesse en onzekerheid, door de gezondheidsproblemen van zijn vrouw Charlotte (39).
The post “Het is moeilijk om

Lees meer »

“Wees gerust, ik zal dezelfde Louis blijven”: Louis Vanderbeken (CD&V) volgt Claude Croes op als burgemeester

“Het is zo overweldigend. Het is nog niet helemaal binnengedrongen. Ik had dit geenszins verwacht”, stelt Louis Vanderbeken. Hij behaalde zondag 64 stemmen meer dan huidig burgemeester Claude Croes en wordt hierdoor de nieuwe burgervader van de gemeente. “Ik ga keihard mijn best doen en ga dezelfde Louis blijven.”
The post “Wees gerust, ik zal dezelfde Louis blijven”: Louis

Lees meer »

Deze burgemeesters volgen zichzelf al zeker op

Heel wat nieuwkomers bij het clubje van West-Vlaamse burgemeesters, maar zeker ook nog een heleboel vaste waarden. Liefst 22 huidige burgemeesters slaagden erin om met een absolute meerderheid herverkozen te geraken, en zullen zichzelf de komende legislatuur dus sowieso kunnen opvolgen. Een overzicht:
The post Deze burgemeesters volgen zichzelf al zeker op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WORLD GRAND PRIX. Mike De Decker heeft zin in finale tegen Humphries: “Niemand verwacht dat ik zal winnen”

Hoogdag voor het Belgische darts. Mike De Decker (28) speelt op de World Grand Prix de finale tegen wereldkampioen Luke Humphries (29). Hij kan de tweede Belg worden die een major-toernooi wint, na Dimitri Van den Bergh. Voltrekt De Decker het sprookje van Leicester? U ontdekt het in onderstaande liveblog, en uiteraard ook op VTM2 en VTM GO. De wedstrijd

Lees meer »

Tom Herck te gast in Galerie P. in Oostende

Het grote publiek kent Tom Herck vooral van zijn enorme The Fisherman die nu hengelt langs een Venetiaans stadskanaal, maar straks naar onze contreien terugkeert. En dichter bij huis van de flessenpost XLL (The Crystal Ship 2019), die nu te zien is aan het oc De Blomme.
The post Tom Herck te gast in Galerie P. in Oostende appeared

Lees meer »