Onafhankelijke boekhandel Tiny Stories verhuist naar Onze-Lieve-Vrouwestraat

Natali Deckmyn (45) richtte in maart Tiny Stories op in de Budastraat, nog geen jaar later verhuist de onafhankelijke boekhandel naar de Onze-Lieve-Vrouwestraat. “In het nieuwe pand is er meer marge om te groeien en verder te bouwen aan de winkel en mijn activiteiten.”

In januari 2017 verhuisde Boekenhuis Theoria naar het Casinoplein. Na jarenlang permanentie in één van de oudste straatjes van Kortrijk was de Onze-Lieve-Vrouwestraat haar boekenhandel kwijt. Tot nu. Tiny Stories opende zaterdag 10 februari de deuren op nummer 12, naast hennepspeciaalzaak De Boeren, in het gewezen pand van de bekende Perzische tapijtenhandel Artes Design van Reza Hatamian. “Iedere keer als ik hier passeerde, keek ik naar het prachtige pand en dacht ik ‘als ik daar ooit iets mee kan doen, doe ik het’. Ik was wat beginnen rondkijken en zag dit dan ineens online passeren. Gelukkig was de winkelruimte op het gelijkvloers nog vrij! De reacties van mijn vaste klanten zijn alvast heel positief en stilaan springen ook mensen die hier toevallig passeren eens binnen. Ook de buren zoals het kattencafé B’aristokat en kinderkledingzaak Polly’s Playground zijn tevreden dat er nog een handelspand bijkomt. Je merkt dat de Onze-Lieve-Vrouwestraat een jonge vibe krijgt.”

“Wat me onderscheid van andere boekhandels is mijn aandacht voor diversiteit. Ik zoek boeken met personages waarin iedereen zich kan herkennen”

Met de nieuwe ruime locatie kan Natali Tiny Stories anders indelen. “Het is meer open en heeft een bepaald livinggevoel, wat veel kansen biedt om events te organiseren zoals workshops, voorleesmomenten, huiskamerconcerten en een meet-and-greet met schrijvers. Ook mijn aanbod zal beter tot uiting komen. Op de vorige locatie waren de vitrine en het voorste gedeelte van de winkel gericht op kinderen, maar ik heb boeken voor alle leeftijden zoals young adult, Engelstalige boeken en literair Nederlandstalig. Wat me onderscheid van andere boekhandels is mijn aandacht voor diversiteit. Ik zoek boeken met personages waarin iedereen zich kan herkennen zoals LGBTQI+, andere huidskleuren of neuroatypisch. Ik vind het belangrijk maatschappelijk geëngageerd te zijn en hier een safe space te creëren waar je volledig jezelf kan zijn. Iedereen is hier welkom voor een onthaastingsmoment.”

Tiny Stories is één van de locaties tijdens woordkunstenfestival Memento. Meer info op https://www.mementowoordfestival.be/programma.

The post Onafhankelijke boekhandel Tiny Stories verhuist naar Onze-Lieve-Vrouwestraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »