Nederlandse ‘dispatcher’ van drugskoerierdienst richting Oostende riskeert vijf jaar celstraf

Een 31-jarige Nederlander riskeert voor de Brugse rechtbank vijf jaar effectieve celstraf voor drugshandel en verboden wapenbezit. Jamil B. schakelde loopjongens uit Luik en Herstal in om cocaïne en heroïne naar Oostende te brengen. Volgens de verdediging was hij niet meer dan een ‘dispatcher’.

Eind maart 2023 werden een 19-jarige Spanjaard uit Herstal en een 19-jarige Luikse Syriër gearresteerd op een vakantieappartement in Oostende. Wasim B. en Hadi S. hadden 132 gram heroïne en 6 gram cocaïne bij zich. Onderzoek wees uit dat de Spanjaard liefst 81 keer naar Oostende kwam afgezakt. De Syriër was al als minderjarige als drugskoerier actief en liep enkele maanden na zijn vrijlating opnieuw tegen de lamp bij de levering van heroïne in Chaudfontaine.

Per trein naar Oostende

De beide drugskoeriers kregen hun orders van Jamil B. (31), die enkele dagen later werd opgepakt in Maastricht. De klanten moesten telkens met hem contact opnemen via hetzelfde Nederlandse gsm-nummer. Vervolgens gaf B. de leveradressen via Snapchat door aan zijn koeriers. De jongeren uit Luik en Herstal kwamen meestal per trein naar Oostende afgezakt. Bij een huiszoeking in Riemst werden ook nog wapens van Jamil B. aangetroffen. De man kreeg in september 2022 al eens dertig maanden cel met uitstel voor drugsfeiten.

Marco Polo

Volgens de verdediging vervulde Jamil B. enkel een rol al dispatcher en was hij dus niet de spilfiguur. Naar eigen zeggen kreeg hij zijn orders van een zekere ‘Marco Polo’. Zijn advocate drong aan op een voorwaardelijke celstraf. Wasim B. en Hadi S. riskeren respectievelijk drie en twee jaar celstraf.

In de zaak staan ook nog David A. (23) uit Herstal en Raimondo R. (21) uit Luik terecht. Zij riskeren respectievelijk een jaar een achttien maanden cel voor hun rol als loopjongen. De uitspraak volgt op 4 maart. (AFr)

The post Nederlandse ‘dispatcher’ van drugskoerierdienst richting Oostende riskeert vijf jaar celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

De Bouwvrienden houden een sneukelroute

Op zondag 15 september organiseren De Bouwvrienden een sneukelroute van zo’n 25 km met haltes bij De Bouwvrienden zelf. De start is tussen 13 en 14 uur bij Gardenier in de Irislaan 8. De laatste stop is bij Verschoot in de Industrielaan 7. Deelnemen kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder de
The post De Bouwvrienden

Lees meer »

Politieverhoren over incident-Joost Klein op Songfestival gelekt: “Cameravrouw eiste 600 euro schadevergoeding”

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’, die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein werd door het incident uit de finale geweerd. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen

Lees meer »

Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen

Het stadsbestuur gaf goedkeuring aan een andere samenstelling van de raad van bestuur van het AZ Oostende. “Nochtans een belangrijke belofte”, haalt John Crombez (Vooruit) uit.
The post Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »