Laatste Breugelavond in Parochiaal Centrum van Beveren: “Mooi afscheid van ons gebouw”

Het nieuwe wijkhuis in Beveren krijgt stilaan meer en meer vorm. Daarom organiseert de werkgroep Parochiale Feesten op zaterdag 17 februari voor de laatste keer een Breugelavond in het Parochiaal Centrum van Beveren. Het ideale moment voor de werkgroep en de Beverse verenigingen om afscheid te nemen van het ondertussen verouderde gebouw.

Een buffet van kaas, charcuterie, brood en fruit à volonté. Dat is de Breugelavond in Beveren. Het initiatief van de werkgroep Parochiale Feesten brengt jaarlijks heel wat Beverse verenigingen en sympathisanten bijeen. Ondanks het succes is het festijn op zaterdag 17 februari toch aan de laatste editie toe. “Door de komst van het nieuwe wijkhuis in Beveren hebben we besloten om op 31 augustus te stoppen met de verhuur van de zalen in het Parochiaal Centrum aan de Izegemseaardeweg”, doet Carine Roose (63), die al veertig jaar lid is van de werkgroep, het verhaal. “Een bewuste keuze, hoor. Want, laat ons eerlijk zijn: het Parochiaal Centrum heeft zijn beste tijd gehad. Deze zomer zal het nieuwe wijkhuis in Beveren toegankelijk zijn en dan is het maar logisch dat verenigingen hun evenementen daar zullen organiseren.”

Afscheid

Met zijn Breugelavond wou de werkgroep Parochiale Feesten de afgelopen jaren vooral de mensen samenbrengen en met de opbrengst ervan deden ze telkens enkele verfraaiingswerken aan het Parochiaal Centrum.

Niettegenstaande ze ermee ophouden, wil de werkgroep toch absoluut nog een laatste editie organiseren. “We vinden het vooral belangrijk om de Beverse verenigingen nog een laatste keer te bedanken en om zo met z’n allen op een mooie manier afscheid te nemen van ons vertrouwde gebouw. Met de opbrengst van dit jaar zullen we trouwens ook nog de nodige verfraaiingswerken doen”, gaat Carine Roose voort.

“Vanaf zondag 1 september neemt dagcentrum De Companie namelijk zijn intrek in het gebouw. Zij zullen het wellicht wat opknappen, maar door hier en daar toch nog wat zaken aan te pakken willen we voor een vlotte overgang zorgen. Zo hoeven ze alvast niet meteen extra kosten te maken.”

Tickets

De Breugelavond in het Parochiaal Centrum gaat van start om 18.30 uur. Een eetkaart kost 20 euro. Kinderen tussen 5 en 10 jaar betalen 12 euro. Kaarten zijn te verkrijgen in het secretariaat van het Parochiaal Centrum, dit elke dinsdag tussen 18.30 en 19.30 uur en telefonisch bij Carine Roose via 051 24 91 91 of in de buurtwinkel van dagcentrum De Companie in de Heirweg 124 in Beveren. Er zijn ook kaarten beschikbaar bij alle Beverse verenigingen zoals Markant, Ferm en Landelijke Gilde, Okra, Samana en Petanque De Kouter.

The post Laatste Breugelavond in Parochiaal Centrum van Beveren: “Mooi afscheid van ons gebouw” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »