Frituur Fritz heeft overnemer: “Naast de klassiekers enkele nieuwigheden”

Fritz Vandewalle heeft een overnemer gevonden voor zijn populaire Frituur Fritz langs de Astridlaan in Assebroek. Gert-Jan Clincke (36), die nog als brouwer werkt bij Omer Vanderghinste, start de frituur begin april weer op. “Ik woon om de hoek. Het is dus niet toevallig dat ik de overnemer ben.”

Eind december vorig jaar bakte Fritz Vandewalle (60) zijn laatste frietjes en andere snacks in zijn Frituur Fritz langs de Astridlaan. Fritz runde al in 1996 zijn eerste frituur langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters, gedurende vijf jaar, en combineerde dat toen al met een job als zelfstandig garagist. In 2009 kwam de friturist in hem opnieuw wakker en ging hij dus van start met Frituur Fritz, bekend voor de lekkere frietjes natuurlijk, maar ook voor de late openingsuren. Met zestig jaar te worden besloot Fritz dat het welletjes was geweest en hij ging op zoek naar een overnemer. Die heeft hij nu gevonden in de persoon van Gert-Jan Clincke.

“Ik ben opgegroeid in Wingene, maar woon nu al lange tijd in Brugge. En sinds enkele jaren zelfs net om de hoek bij Frituur Fritz in Assebroek. Het is dus niet geheel toevallig dat ik nu de overnemer ben”, lacht Gert-Jan.

Ondernemersbloed

“Mijn professioneel leven is tot nu toe nogal grillig verlopen. In het middelbaar heb ik fotografie en film gestudeerd, maar toch was mijn eerste job meteen het runnen van een eigen frituur in Zwevezele. Bijna heel mijn familie bestaat uit zelfstandigen, en dat ondernemersbloed zit er ook bij mij in. Enkele jaren laten ben ik dan toch weer op het pad van de fotografie beland, maar dan in combinatie met een deeltijdse job als barman. Zo ben ik dan in het bierverhaal gerold. Ik kwam in contact met mensen van brouwerij Omer Vanderghinste en kon via de brouwerij een opleiding tot brouwer volgen. Dat is zeker ook een mooie en boeiende job, maar het jeukte toch om opnieuw zelfstandig aan de slag te gaan.”

“Wat ook meespeelt is dat mijn vrouw en ik in de jongste 3,5 jaar twee kindjes hebben gekregen. Ik wilde dus graag wat dichter bij huis werken om meer bij mijn gezin te zijn. Met de frituur vlakbij is dat nu alleszins mogelijk. Ik zag dat die vrijgekomen was en na enkele gesprekken met Fritz was de zaak snel beklonken”, aldus Gert-Jan. “Ik geef mezelf nu twee maanden om de frituur wat te renoveren en begin april wil ik dus openen. De klassiekers blijven natuurlijk behouden, maar ik wil het assortiment hamburgers uitbreiden en verfijnen en ook wat nieuwe toppings voor op de frietjes presenteren.”

The post Frituur Fritz heeft overnemer: “Naast de klassiekers enkele nieuwigheden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »