Ferm pakt met Appelbabbels in Hooglede groeiende eenzaamheid aan: “Makkelijke manier om contact te leggen”

Het Ferm Mamadepot lanceert de campagne ‘Appelbabbel breekt uit’ in Hooglede. Het mamadepot in de Hogestraat wint steeds meer aan populariteit sinds hun opening een tweetal jaar geleden. Naast de goed draaiende winkel waar tweedehandsspullen kunnen gebracht en aangekocht worden tegen een kleine prijs, is het Mamadepot ook een plek om te ontmoeten en te beleven.

“De Vlaamse overheid trekt aan de alarmbel omdat er zoveel eenzaamheid is in Vlaanderen. Ook Ferm wil die groeiende eenzaamheid bestrijden. Om veel mensen te kunnen bereiken bedacht Ferm ‘De Appelbabbel’. Het is een eenvoudige manier om contact te leggen, met appels in de hoofdrol. In het Ferm Mamadepot organiseerden wij een eerste appelbabbel”, aldus Ferm.

“Eenzaamheid tast ons geluk aan en er hangt een taboe rond, waardoor het niet makkelijk is om eenzame mensen te bereiken. Ferm, Huis van het Kind en de CM werken samen aan een gezonde buurt en willen mensen inspireren om met appelbabbels anderen op te zoeken. De bezoekers van een Ferm Mamadepot komen uit alle maatschappelijke lagen van de bevolking. Sommigen zijn misschien eenzaam omdat ze nieuw zijn in de buurt, voelen zich alleen omdat ze een alleenstaande ouder of kersverse ouders zijn of met andere problemen kampen. Het Mamadepot is dus de ideale plek om de eerste appelbabbel te houden”, legt Nancy Huyghe uit, coördinator van Huis van het Kind.

“Samen een appeltje schillen en eten of zelfbereid appelgebak delen, kan het ijs breken en de deur openen voor een echt gesprek”

“We nodigden onze bezoekers uit om uit hun bubbel te komen en contact te maken via een appelbabbel. Samen een appeltje schillen en eten of zelfbereid appelgebak delen, kan het ijs breken en de deur openen voor een echt gesprek. Het is hier altijd gezellig druk met jonge gezinnen die toffe herbruikbare spullen een tweede leven willen geven. In het Mamadepot vind je mooie tweedehandsspullen tegen een zacht prijsje. Iedereen is er welkom om spullen te brengen en iedereen kan er ook spullen aankopen tegen een mini-prijsje’, aldus Joke Fossaert van Ferm Mamadepot.

Activiteiten Mamacafé

“Op de allereerste appelbabbel mochten we 41 kinderen ontvangen, die samen met hun (groot)ouders deelnamen aan de appelcrea of aan de workshop over gezonde boterhamdozen. De bezoekers konden genieten van een gezellig samenzijn met appelgebak, aangeboden door de leden van de stuurgroep en vrijwilligers. Bezoekers mochten ook hun ideeën meegeven over het verder inrichten en vormgeven van het Mamacafé. Het programma wordt nu verder ingevuld door de brugfiguren Emma Vandermeersch en Axelle Vanoverbeke. Zij gaan op zoek naar fijne samenwerkingen tijdens de openingsmomenten elke eerste zaterdag van de maand van 10u tot 12u. En niet te vergeten, ook de papa’s zijn meer dan welkom’, aldus Nancy Huyghe. (EVG)

Mochten er mensen zijn die na het lezen van dit artikel hun steentje willen bijdragen aan het mamacafé en of Ferm mamadepot Hooglede door middel van vrijwilligerswerk of het aanbieden van een workshop, dan kunnen zij contact opnemen met [email protected].

Meer info over de appelbabbel kan op www.samenferm.be/netwerk/appelbabbel en binnenkort ook op www.hooglede.be/mamacafé

The post Ferm pakt met Appelbabbels in Hooglede groeiende eenzaamheid aan: “Makkelijke manier om contact te leggen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »