Drie bestuurders moeten rijbewijs inleveren na alcoholcontroles in zone Westkust

Politiezone Westkust hield afgelopen weekend op drie plaatsen in de zone alcoholcontroles. Daarbij werden in totaal 395 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders moesten het rijbewijs afgeven. “Dat betekent dat 99 procent van de gecontroleerde bestuurders safe reed”, meldt de politie.

De controles gingen afgelopen zaterdag overdag door op drie plaatsen. “We startten de alcoholcontroles in de Duinkerkekeiweg in Adinkerke”, zegt Hélène Ingels van politiezone Westkust. “103 bestuurders legden een ademtest af. Eén bestuurder mocht gedurende drie uren geen voertuig besturen. In de Toekomstlaan, ter hoogte van de Wulpenbrug, in Koksijde vroegen we aan 230 bestuurders om een ademtest af te leggen. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. We stelden ook een onmiddellijke inning van 1.270,10 euro op omdat de overtreder niet in België woont.”

Overladen voertuig

“Op de Kaai in Nieuwpoort legden 62 bestuurders een ademtest met de alco-sensor af. Eén bestuurder leverde het rijbewijs voor zes uren in, van een andere bestuurder werd het rijbewijs voor drie uren ingehouden. Dat betekent dat 99 procent van alle gecontroleerde bestuurders safe reed. Naast deze overtredingen stelden we één onmiddellijke inning op wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel, werd een bestuurder met een onmiddellijke inning van 184,10 euro bestraft wegens het manipuleren van een mobiel elektronisch apparaat tijden het besturen van een voertuig en stelden we één proces-verbaal op omdat een voertuig was overladen. We trokken ook het keuringsbewijs van het overladen voertuig in.” (JH)

The post Drie bestuurders moeten rijbewijs inleveren na alcoholcontroles in zone Westkust is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »