Dieven stelen Hyundai vanop oprit: “Wagen is laatst opgemerkt aan de grens met Frankrijk”

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen dieven aan de haal met een Hyuandai Santa Fe die op een oprit langs de Tieltstraat in Ruiselede stond geparkeerd. De eigenaars merkten de diefstal zaterdagochtend op en verwittigden onmiddellijk de politie. Via de ANPR-camera’s werd de wagen het laatst opgemerkt op de E17 in Rekkem.

Griet en Yoeri, een koppel woonachtig in Ruiselede, merkten zaterdagochtend op dat hun hybridewagen gestolen was. “De auto stond geparkeerd op de oprit, maar ’s nachts merkten we niets. Het alarm van de wagen ging bijvoorbeeld niet af. Blijkbaar hebben de dieven met een speciaal bakje alles kunnen uitschakelen”, aldus Griet.

Toen Yoeri zaterdagochtend omstreeks 6 uur ’s ochtend van plan was om naar zijn werk te vertrekken, merkte hij dat de wagen weg was. “We hebben onmiddellijk de politie verwittigd. Zij konden via ANPR-camera’s de wagen volgen tot aan de Franse grens in Rekkem. Spijtig genoeg stopt vanaf daar de bevoegdheid van onze politie.”

Dertien minuten

Op camerabeelden van een zaak aan de overkant van de woning van Griet en Yoeri is te zien hoe de dieven te werk gingen. “Ze hadden dertien minuten nodig om de auto te stelen. De kans is groot dat het om een professionele bende gaat die op bestelling auto’s naar Frankrijk brengt.”

Voor Griet en Yoeri is het voorval niet leuk. In de wagen lagen nog spullen die Griet nodig heeft voor haar werk. “De auto is ook nog maar twee jaar oud.”

Wie mogelijks iets opgemerkt heeft kan contact opnemen met de Politiezone Regio Tielt.

The post Dieven stelen Hyundai vanop oprit: “Wagen is laatst opgemerkt aan de grens met Frankrijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »