Als zelfs de security niet durft te komen: sociale woonwijk Peterbos weer onder druk

De drugshandel in de sociale woonwijk Peterbos in Anderlecht maakt het leven voor de bewoners almaar moeilijker en onveiliger. Huisvestingsmaatschappij Anderlechtse Haard trekt in een brief aan de alarmbel.

 

Meer krantenkoppen in België

Europese Unie start onderhandelingen met Albanië over toetreding

De onderhandelingen met Albanië over toetreding tot de Europese Unie kunnen beginnen. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, op een persconferentie gezegd. Hij sprak van een “historisch moment”. De Albanese minister-president Edi Rama zei dat toetreding van Albanië tot de Europese Unie een kwestie “van leven of dood is”.

Lees meer »

Recept | Lobster bun

07:00 Chefs spelen met smaak in een culinaire roulette. In deze aflevering: chef Tom Loockx van restaurant Stable in Edegem serveert zijn recept voor lobster bun.

Lees meer »

“Hij droomde ervan de nieuwe Dutroux te worden”: leerlingenbegeleider verkracht jong meisje en bewaart honderdduizenden naaktfoto’s

Een inwoner van Jemeppe-sur-Meuse is vrijdag door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en 12 jaar voorwaardelijk door de correctionele rechtbank voor verkrachting, aanranding en illegaal bezit van naaktbeelden van minderjarigen. De 44-jarige beklaagde was in dienst van de stad Luik als leerlingenbegeleider.

Lees meer »

Goud voor Jozef en Marleen

Op zaterdag 28 september vierden Jozef Dobbelaere en Marleen Tant hun gouden huwelijksverjaardag. Ze deden dat samen met familie en vrienden in het gemeentehuis. Het koppel trouwde op 21 september 1974 in Eernegem. (MM/foto MM)
The post Goud voor Jozef en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cocaïne spoelt steeds vaker aan op de stranden langs de Noordzee

Er spoelt steeds vaker cocaïne aan op de stranden langs het Kanaal en de Noordzee. Dat schrijft de Belgische douane woensdag in een persbericht. Als oorzaak wijst de douane naar de “duidelijke trend van drop-offs”. Daarbij gooien grote schepen hun lading drugs overboord zodat kleine bootjes ze later kunnen oppikken.

Lees meer »