64ste A&D Omloop van Vlaanderen pakt uit met vernieuwd parcours en kansen voor kleinere teams

Momenteel werkt de organisatie van A&D Omloop van Vlaanderen met man en macht om ook van de 64ste editie een geslaagd evenement te maken. Het parcours wordt grondig herzien om de Omloop een blijvende uitdaging te laten zijn voor de deelnemers aan het Belgisch Rallykampioenschap. Maar ook voor de kleinere teams wordt er een aanpassing doorgevoerd wat het inschrijvingsgeld betreft.

Hoewel de parcoursbouwer nog druk bezig is, staat het nu al vast dat er opnieuw grote veranderingen zullen plaatsvinden. Op vrijdag 6 september staat er een compleet nieuwe proef op het programma. KP Rumbeke maakt op zaterdag 7 september zijn terugkeer in een geheel nieuwe vorm en ook KP Passendale wordt opnieuw vormgegeven. KP De Ruiter zal dit jaar ontbreken aangezien er een rotatie is van klassementsproeven. Dit systeem zorgt ervoor dat de wedstrijd voor de rijders uitdagend blijft en dat niet altijd dezelfde buurtbewoners hinder ondervinden.

Regionale rijders

En er is nog meer goed nieuws voor de rijders van regionale wedstrijden. De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen spant zich extra in voor de kleinere teams in de lagere klassen. “We bieden hen een bijzonder scherpe inschrijvingsprijs aan waardoor ze kunnen deelnemen aan een volledige tweedaagse nationale rallywedstrijd van het Kroon Oil Belgian Rally Championship Divisie 1. We streven ernaar om deelname toegankelijker te maken en de diversiteit in het deelnemersveld te vergroten”, luidt het bij de organisatie.

Met het vernieuwde parcours en de focus op toegankelijkheid voor alle teams belooft de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen een onvergetelijk hoogtepunt te worden in het rallyseizoen.

The post 64ste A&D Omloop van Vlaanderen pakt uit met vernieuwd parcours en kansen voor kleinere teams is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »