Wie is mijnheer Desmet? Koninklijke Corneelkring Brielen druk aan het repeteren

De tweede productie van de Koninklijke Corneelkring Brielen in het seizoen 2023-2024 is in aantocht. Eind februari-begin maart brengt de groep ‘Wie is mijnheer Desmet?’. Het is een eerder komisch stuk met heel wat grappige momenten, maar toch met een ernstige ondertoon. Het genre kan misschien nog best omschreven worden als een ‘farce’.

In ‘Wie is mijnheer Desmet’ maken we kennis met mijnheer en mevrouw Derammelaere. Zij zijn in hun appartement aan het eten, als plots de telefoon rinkelt. Vreemd natuurlijk, want ze hebben geen telefoon. Toch nemen ze op. Er wordt naar meneer Desmet gevraagd. Verbijsterd vragen ze zich af of ze wel bij hen thuis zijn: ze lijken wel opgesloten in een appartement van iemand anders. Alles lijkt er op te wijzen dat ze eigenlijk mijnheer en mevrouw Desmet zijn, en niet mijnheer en mevrouw Derammelaere.

Paniek maakt zich van hen meester. De nachtmerrie begint… Een politie-inspecteur en een dokter komen langs. Zij begrijpen niet dat het koppel zich voordoet als Derammelaere en niet als Desmet. Als ook hun dochter Karla nog op de proppen komt, is het hek helemaal van de dam. Wie is er gek? Wie vertelt de waarheid? Wie is mijnheer Desmet? Een verrassend stuk en dus weer een boeiende uitdaging voor de Corneelkring!

Matinee

Regisseur van dienst is Piet Lesage, al meerdere decennia huisregisseur bij de Corneelkring. Het stuk wordt gebracht door Annelore Coffyn, Diethe Degryse, Marte Putman, Frederick Verstraete en Silvio Leroy. Opvallend is dat het voor Diethe, Marte, Frederick en Silvio hun eerste aantreden is bij de Corneelkring. Nieuwe mensen een kans geven is uiteraard ook een opdracht voor de kring.

Er zijn zes voorstellingen gepland: op zaterdag 24 februari, dinsdag 27 februari, woensdag 28 januari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart, telkens om 20 uur en matineevoorstelling op zondag 3 maart om 11 uur. Tickets kunnen gereserveerd worden via de website www.corneelkring-brielen.be. Een ticket kost 10 euro, voor de matineevoorstelling van zondag betaal je 13 euro, maar dan is een aperitiefje na de voorstelling inbegrepen. (Erwin Gabriels)

The post Wie is mijnheer Desmet? Koninklijke Corneelkring Brielen druk aan het repeteren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw die herstelt van botkanker moet krukken afgeven bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Vriend neemt afscheid van Mandy (33), die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Mijn lieveke, ik zal altijd op je blijven wachten”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar mogelijke lijkschennis op kerkhof Lokeren

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke feiten van lijkschennis begin vorig jaar in Lokeren. De feiten kwamen aan het licht toen een grafdelver naar de politie stapte met informatie over de wanpraktijken van zijn collega’s, onder meer over het opgraven en dumpen van het lichaam van een non.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »