“Verhuist Lidl naar de Kasteelstraat?”: Tielts schepencollege moet tegen 23 maart knoop doorhakken

Lidl wil in Tielt graag verhuizen naar een (veel) ruimere vestiging en heeft daarvoor een stuk grond in de Kasteelstraat op het oog. Maar de bewoners van de Joris Lannoostraat trokken al aan de alarmbel.

De verhuizing van de Lidl van de Bedevaartstraat naar een nog op te trekken nieuwbouw in de Kasteelstraat beroerde al wat gemoederen bij de omwonenden. Simon Bekaert (Vooruit) voegde aan de gemeenteraad een punt toe waarbij hij polste naar de rechtszekerheid rond bestaande BPA’s en specifiek ook naar BPA 29, waar de Kasteelstraat in vervat zit. De situatie is ondertussen bekend. Lidl heeft een vergunningsaanvraag ingediend om een nieuwbouw te realiseren in de Kasteelstraat, op een stuk grond met daarop een villa, maar ook een grote tuin. “En een zwembad”, knipoogde het raadslid. “Als de Lidl er komt, dan verdwijnt er nog een zwembad in onze stad…” Er volgde een technische discussie over de mogelijkheid tot aanpassen van die BPA’s. Maar wat we onthouden is dat er 52 bezwaarschriften werden ingediend. De stedenbouwkundige ambtenaar van de stad gaat die bekijken en samen met deadviezen die geformuleerd worden moet het schepencollege dan een beslissing nemen. “En dat moet tegen uiterlijk 23 maart”, zegt burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “En onze beslissing moeten we ook motiveren.” Wordt vervolgd.

The post “Verhuist Lidl naar de Kasteelstraat?”: Tielts schepencollege moet tegen 23 maart knoop doorhakken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »