Van bijzondere kaartspellen tot merchandising: Secret Wonders Collectible mikt op gevarieerd publiek

Tycho Himpens zet met de zaak Secret Wonders Collectible zijn passie om in een volwaardige job. Hij focust er op kaartspellen met onder meer zeldzame kaarten die hij rechtstreeks uit Japan importeert.

Tycho Himpens (26) uit Wingene heeft met zijn nieuwe project een ware carrièreswitch gemaakt. Van opleiding is hij boekhouder – wat hij een jaar lang ook uitoefende – om daarna vijf jaar lang bij het schildersbedrijf van zijn vader aan de slag te gaan. Maar meer en meer kriebelde het bij Tycho om toch iets met zijn passie te doen.

“Ik kreeg als kind de passie voor onder andere Pokémonkaarten te pakken. De interesse is bij mij blijven groeien en na verloop van tijd uitgebreid naar ook andere items binnen dit thema waaronder het bekende ruilkaartspel Magic: The Gathering. Met Secret Wonders Collectible is daarmee ook een droom van mij uitgekomen.”

Speelruimte

De keuze om naar Oostkamp te komen is een weldoordachte keuze. “Oostkamp leeft en het is dicht bij Brugge. Toen we deze locatie vorig jaar in november opmerkten, hebben we niet lang getwijfeld en in 3,5 maanden tijd de winkel omgetoverd tot wat die nu is. We hebben hier een verkoopsruimte maar ook een gedeelte dat is voorbehouden als speelruimte waar klanten tegen elkaar een kaartspel kunnen spelen. Het is zelfs de bedoeling om later kleine tornooien te organiseren.”

Met Secret Wonders Collectible mikt Tycho Himpens op een heel gevarieerd publiek. “Eigenlijk kan iedereen bij ons terecht. De verzamelaar die nog iets ontbreekt in zijn collectie, maar ook mama’s met hun kind die iets uit de merchandisecollectie willen. Iedereen is dus welkom.”

Door zijn contacten biedt Tycho een resem aan zeldzame kaarten aan waarbij sommige rechtstreeks uit Japan geïmporteerd worden. Het is dan ook zijn droom om eens naar Japan te reizen om daar de cultuur en de sfeer die daar rond deze speelkaarten hangt op te snuiven en een beetje mee te brengen naar Oostkamp.

Secret Wonders Collectible, Schooldreef 31B in Oostkamp.

The post Van bijzondere kaartspellen tot merchandising: Secret Wonders Collectible mikt op gevarieerd publiek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Freddy en Hilda klinken op gouden huwelijksgeluk

Freddy Plovie en Hilda Hoornaert mochten op zondag 25 augustus hun vijftigste huwelijksverjaardag vieren. Freddy (72) groeide op in Ruddervoorde en Beernem. Hij werkte als lasser en elektricien in de Brugeoise. Hilda (72) is afkomstig uit Zwevezele. Ze werkte als naaister, maar startte uiteindelijk een carrière als onthaalmoeder. Het koppel leerde elkaar kennen in de
The post Freddy en

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat na overtuigende zege in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. De grootste Belgische medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen ook al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Kan hij

Lees meer »

Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen van Ieper, Poperinge en Veurne

Met de verkiezingen in zicht legt Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen nog eens de vinger op de economische wonden via hun regiodeals. In de Westhoek zijn dat mobiliteit, de arbeidsmarkt, ruimte om te ondernemen en de braindrain. Voor Ieper, Veurne en Poperinge hebben voorzitters Callens en De Brabandere specifieke aanbevelingen
The post Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen

Lees meer »