Toekomst herenvolleybal ziet er niet rooskleurig uit bij Volley De Haan: “Er zijn te weinig spelers om op training spelsituaties te oefenen”

In de jaren van hoogconjunctuur telde Volley De Haan zowel een succesvolle dames- als herenploeg. Deze jaren zijn achter de rug en dat beseffen de bestuursleden en coaches van de kustploeg maar al te goed. Voorzitter Eric Van den Broucke blijft echter hopen om over enkele jaren terug een seniorenploeg in de provinciale herencompetitie te kunnen inschrijven.

Als het van coach Maaike Moerman (23) afhangt, zal ze er alles aan doen om de acht jongens van haar U17-ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op het grote werk, maar er duiken echter problemen op die haar verontrusten.

Ploeg opdoeken?

“Mijn jongens doen het helemaal niet zo slecht in de regionale reeks van hun leeftijdsgroep. Met de topteams kunnen we niet wedijveren, maar in de meeste wedstrijden staan ze zeker hun mannetje. In de heenronde hebben we zelfs een reeks van zes overwinningen op een rij neergezet.”

“Ik beschik jammer genoeg maar over acht spelers en dat is te weinig om op training automatismen aan te leren en spelsituaties te oefenen. Het is nu al zeker dat na het seizoen minstens één speler zal stoppen. Als er maar zes of zeven jongens meer overblijven, zullen we de ploeg wellicht moeten opdoeken. Ik weet dat de voorzitter dit niet graag zal horen, maar als dit scenario zich voltrekt, vrees ik dat de ambitie om over enkele jaren terug een herenploeg tussen de lijnen te brengen, opgeborgen moet worden”, aldus Maaike Moerman.

Het is overduidelijk dat volleybal niet de meest hippe sport is voor jongens. Dat bevestigt Maaike Moerman volmondig. “Enkele grote ploegen als Rembert Torhout en Knack Roeselare slagen erin om jongens warm te maken om op jonge leeftijd te beginnen volleyballen. Volley de Haan doet er ook alles aan via initiatielessen op school en sociale media jongens te rekruteren. De respons is echter minimaal. Hopelijk komen over enkele maanden enkele jongens uit een andere club overgewaaid om mijn ploeg te versterken. Anders vrees ik dat het einde verhaal wordt”, besluit Maaike Moerman. (PDC)

The post Toekomst herenvolleybal ziet er niet rooskleurig uit bij Volley De Haan: “Er zijn te weinig spelers om op training spelsituaties te oefenen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »