TERUGLEZEN GAZA. Biden vraagt “geloofwaardig en werkbaar plan” om bevolking te beschermen in Rafah – Hamas: “Twee gijzelaars gedood door recente aanvallen”

In de voorbije vier dagen zijn twee Israëlische gijzelaars om het leven gekomen bij aanvallen op de Gazastrook. Dat beweert de gewapende tak van Hamas. Acht andere gevangenen zouden ernstig gewond geraakt zijn. Berichten over de plannen van Israël om Palestijnen uit Rafah te evacueren om zijn grondoffensief uit te breiden, zijn uiterst zorgwekkend, zegt onder meer WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus. De Amerikaanse president Joe Biden heeft er bij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op aangedrongen geen militaire operatie uit te voeren in Rafah “zonder een geloofwaardig en werkbaar plan om de bevolking te beschermen”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Juf Hilde zwaait na 38 jaar af

Hilde Deweer (62) gaat met pensioen na een liefdevolle carrière als kleuterjuf in de peuterklas in de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem, waar veel Waregemse kinderen hun eerste schoolpasjes hebben gezet.
The post Juf Hilde zwaait na 38 jaar af appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »