Sluiting in Korte Tramstraat wordt voorzien in 2028: compensatie voor buschauffeurs na sluiting stelplaats

De stelplaats van De Lijn in de Korte Tramstraat in Geluwe gaat heel zeker dicht maar de vraag is wanneer. “Aanvankelijk zou het 2025 worden, maar blijkbaar is het uitgesteld tot 2028. Tegen dan moet de nieuwe stelplaats in Kortrijk klaar zijn”, aldus schepen van Mobiliteit Tom Durnez (CD&V).

Eind november keurde de gemeenteraad een motie goed. “De sluiting is niet alleen nadelig voor de chauffeurs die aan deze stelplaats verbonden zijn, maar brengt ook een risico met zich mee voor wat betreft de dienstverlening naar de bevolking toe”, zo staat het onder meer in de motie.

Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn, bezorgde het schepencollege inmiddels een antwoord. “De beslissing om de stelplaats van Geluwe te integreren in de naburige stelplaatsen heeft geen impact op het aanbod openbaar vervoer en dus ook niet op de reiziger”, zegt ze. “De beslissing om de stelplaats in Geluwe te sluiten maakt deel uit van een strategische oefening.”

Klimaateisen

“De Lijn heeft een visiedocument opgesteld dat omschrijft hoe ze in de toekomst wil omgaan met haar patrimonium. Het belangrijkste doel is om de werkomstandigheden, veiligheid en efficiënte werking significant te verbeteren en dus te investeren in moderne en betere stelplaatsen, die bovendien voldoen aan de klimaateisen (vergroening zowel van onze vloot als van onze gebouwen) opgelegd door de Vlaamse Overheid.”

“De elektrificatie van onze stelplaatsen stelt hoge technische eisen die moeilijk haalbaar zijn op kleinere stelplaatsen, zoals Geluwe, en de investeringen voor elektrificatie zijn bovendien op kleine sites verhoudingsgewijs heel duur. Geluwe is bovendien een sterk verouderde stelplaats met een slechte conditie- en milieuscore. Het busaanbod kan door nabije stelplaatsen opgevangen worden zonder impact op de reiziger. De Lijn heeft daarom beslist dat er geen langetermijntoekomst is voor deze stelplaats.”

Impact

“We hebben uiteraard zeer veel begrip voor de impact op de chauffeurs die een dergelijke beslissing met zich meebrengt. In onderling overleg zijn we daarom overeengekomen om de stelplaats voorlopig te behouden en de integratie te koppelen aan de oplevering van een nieuwe stelplaats in Kortrijk. De betrokken chauffeurs zullen bovendien financieel worden gecompenseerd voor deze verplichte verhuizing naar een andere stelplaats.” (Erik De Block)

The post Sluiting in Korte Tramstraat wordt voorzien in 2028: compensatie voor buschauffeurs na sluiting stelplaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »