Sfinx Inside ontwikkelt slimme sloten voor Foodbag

De Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag breidt zijn service verder uit om klanten nog meer flexibiliteit te bieden. In samenwerking met de Zonnebeekse start-up Sfinx Inside introduceert Foodbag een pilootproject in Antwerpen om leveringen met slimme sloten te testen, waardoor klanten niet meer thuis hoeven te zijn om hun maaltijdbox te ontvangen.

De Foodbag-bezorger brengt de maaltijdbox tot net voorbij je voordeur. In samenwerking met Sfinx Inside, die de technologische koppeling verzorgt tussen het slimme slot en de software (Dropon) van Foodbag, wordt de maaltijdbox rechtstreeks achter de voordeur afgezet door de bezorger. Dit kan dankzij een unieke digitale sleutel die slechts eenmaal geldig is voor een bepaalde tijdsduur. Omdat veiligheid een hoge prioriteit is voor Foodbag, worden de bezorgers extra opgeleid om met deze nieuwe technologie om te gaan.

Duurzamer

“Dankzij slimme sloten moeten klanten niet meer thuis zijn als er wordt geleverd”, zegt Gustave Lorré, projectmanager bij Foodbag. “De implementatie van slimme sloten zal niet alleen de efficiëntie van maaltijdboxdistributie verbeteren, maar ook duurzame voordelen bieden door geoptimaliseerde routeplanning. Hierdoor kunnen de bezorgvoertuigen voornamelijk rijden wanneer er weinig verkeer is.”

Internationaal

“We zijn blij met deze samenwerking met Foodbag”, stelt Mathijs Degryse (39) van Sfinx Inside, dat het slim toegangsbeheerplatform heeft ontwikkeld. “We zien Foodbag als de ideale pilootklant. Naast de delivery zien we ook een groot potentieel in de zorgsector. We zien een trend van vergrijzing en een stijgende thuiszorg. Via slim toegangsbeheer kunnen wij inspelen op bepaalde noden. Onze ambitie liggen niet enkel lokaal maar ook internationaal. Bepaalde problematieken zijn universeel.”

Sfinx Inside bestaat nu enkele maanden. Mathijs – die afkomstig is uit Passendale en nu in Zonnebeke woont – leidt het de start-up samen met co-founder Sam Vanhoutte uit Bavikhove. Ze maken ook deel uit van het imec. istart-programma, waardoor ze een financiële duw van 50.000 euro in de rug kregen. “We kozen voor een verwijzing naar de sfinx, die in de Griekse mythologie het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens heeft. Hij staat voor kracht, intelligentie en de mogelijkheid om complexe problemen op te lossen. Dat zijn ook de waarden waar wij voor staan: op een creatieve en veilige manier slim en vlot toegangsbeheer creëren.” (API)

www.sfinxinside.com.

The post Sfinx Inside ontwikkelt slimme sloten voor Foodbag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »