Romina Vanhooren eerste opvolger Vlaams parlement bij Open VLD: “Mooie erkenning van mijn partij”

Vorige zaterdag werden de Open VLD-lijsten van de regio Middenkust voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni voorgesteld. Romina Vanhooren wordt eerste opvolger voor het Vlaams parlement en is daar zeer blij om. “Het is een mooie plaats, een erkenning voor mijn werk voor de partij, maar er is hiermee geen zekerheid dat ik parlementair word. Alles zal afhangen van de coalitievorming.”

Romina Vanhooren (34) legde donderdag 9 november 2023 de eed af als burgemeester van Oudenburg. Ze was de voorbije vijf jaar schepen van onder meer welzijn en zetelde voordien zes jaar als oppositieraadslid in haar stad. Nu wordt ze voor haar jarenlange inzet beloond met een plaats op de Vlaamse lijst van Open VLD. Ze krijgt de eerste opvolgersplaats. “Dit is inderdaad geen zekerheid om straks te kunnen zetelen in het Vlaams parlement, maar ik ben er toch blij mee; een mooie erkenning”, zegt Romina Vanhooren.

“Mijn focus leg ik nog altijd op onze stad”

Na enkele woelige weken binnen Open VLD Oudenburg – door het aftreden van Anthony Dumarey na de Audit Vlaanderen over vermeende belangenvermenging – koos de meerderheid van haar partij met Vooruit en N-VA er voor de coalitie verder te zetten met Romina Vanhooren als burgemeester. “Ik leg nog altijd mijn focus op onze stad, want mijn hart ligt hier. Maar ik zal zeker campagne voeren voor de verkiezingen van 9 juni. Ik wil zeker wat hier gestart is in 2019 verder in goede banen blijven leiden.”

Op tafel

Hiermee duidt de burgemeester op wat nog op tafel ligt: de polyvalente zaal in Ettelgem op de locatie van de oude pastorie, speelpleintjes naast VK Ettelgem en in de Slachthuiswijk, veel evenementen met in april de Belevingsmarkt en in mei de heropening van het vernieuwde museum. “Binnenkort starten de archeologische opgravingen op de site van de afgebroken Sint-Andreasschool en kan eindelijk het nieuwe gebouw van Woonzorg uit de grond verrijzen met daar de nieuwe BKO”, aldus Romina Vanhooren.

En dan wacht haar nog de vorming van een lijst – samen met Anthony Dumarey? – voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Eerst moet Anthony in juni zijn keuze bekend maken”, besluit Romina. (LIN)

The post Romina Vanhooren eerste opvolger Vlaams parlement bij Open VLD: “Mooie erkenning van mijn partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »