Patrick en Sharon Neirynck in de prijzen met vleesbrood: “Passie voor ambachtelijke”

In Salons Saint Germain in Diksmuide vond de 17de editie van het Festival van het Varkentje plaats. Tijdens dit evenement namen meer dan 40 slagers deel aan een wedstrijd om het beste vleesbrood te maken. Patrick Neirynck en zijn dochter Sharon wonnen respectievelijk goud en zilver.

Het Festival van het Varkentje is een organisatie van het ‘Genootschap van de orde van meesterkok Jean Berquin’, Salons Saint Germain en vzw Oud-leerlingenbond Slagerijschool Diksmuide en was dit jaar aan zijn 17de editie toe. Tijdens dit evenement wordt een wedstrijd georganiseerd voor leerlingen en oud-leerlingen van de school, waarbij deze keer gezocht werd naar het beste ambachtelijke vleesbroodje.

Patrick Neirynck en zijn dochter Sharon namen deel met een eigen vleesbroodje. “Ikzelf ben 45 jaar geleden aan de slagerijschool afgestudeerd”, vertelt Patrick (61). “Na een tussenstop in Brussel en Zwevezele ben ik 37 jaar geleden in Egem zelfstandig begonnen. Inmiddels is de opvolging hier verzekerd, want mijn dochters Sharon (33) en Elien (30) delen mijn liefde voor het vak en zullen de zaak voortzetten. Wat het Festival van het Varkentje betreft heb ik al 14 maal deelgenomen en ben ik al diverse keren in de prijzen gevallen, met onder andere mijn droge worsten, grillworst en boerenpastei. Ik heb dit jaar deelgenomen met een op en top ambachtelijk vleesbrood en Sharon met een vleesbrood met een beetje kaas en gebakken spek. Onze creaties werden blijkbaar gesmaakt door de professionele jury van meesterchefs, want ik kreeg een gouden medaille en Sharon behaalde zilver.”

Ambachtelijk

“Met dit evenement willen de organisatoren het ambacht van slager onder de aandacht brengen en promoten en ik sluit mij daar volledig bij aan. Het ambachtelijke en het maken van mijn eigen producten heb ik tot vandaag hoog in het vaandel gedragen, want het is net dat wat ons onderscheidt van het grote industriële werk. De passie hiervoor heb ik zelf aan de slagerijschool meegekregen van Bertrand Vande Ginste, waar ik hem nog altijd dankbaar voor ben. Ik merk zelf dagelijks dat het huisgemaakte karakter van onze producten de reden is waarom de mensen langskomen. Ik ben dan ook blij dat mijn beide dochters mijn passie delen en dat de traditie van het ambachtelijke zowel in de slagerij als de traiteurdienst voortgezet zal worden.”

The post Patrick en Sharon Neirynck in de prijzen met vleesbrood: “Passie voor ambachtelijke” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »