Nieuwe dirigent bij Kunst en Eendracht

Bob Van Der Strieckt uit Beervelde is de nieuwe dirigent van de Koninklijke Harmonie Kunst en Eendracht. Tijdens de nieuwjaarsreceptie waarop hij werd voorgesteld, werden ook vier muzikanten in de bloemetjes gezet.

Bob Van Der Strieckt volgt Joost Deryckere op. “We zochten naar een nieuwe dirigent op de site van Vlamo”, zegt voorzitter Lieven Buyse. “Na enkele proefrepetities met een aantal kandidaten viel onze keuze op de 48-jarige Bob Van Der Strieckt uit Beervelde.”

Academies

“Ik begon mijn muzikale carrière als solotrombonist bij het Symfonieorkest Vlaanderen en was als freelance muzikant vaak te vinden op podia van het Nationaal Orkest van België, de Brussels Philharmonic Orchestra, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg Brussel, Antwerp Symphony, en Het Radio Filharmonisch Orkest (NL)”, aldus Bob Van Der Strieckt. “Ondertussen verdiepte ik me steeds meer in het didactische aspect door opleidingen en masterclasses te volgen, waaronder koordirectie, zodat de liefde voor het lesgeven en dirigeren uiteindelijk de bovenhand kreeg. Momenteel geef ik les aan de academies van Lokeren, Lebbeke en Lede. Ik ben ook nog artistiek adviseur bij Vlamo en dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Erpe. De harmonie in Lendelede dirigeren is voor mij een volgende nieuwe uitdaging.”

Gehuldigd

Tijdens de receptie werden 4 verdienstelijke muzikanten van de harmonie gehuldigd: Sarah Vandemoortele (15 jaar muzikant), Nancy D’Heyne (5 jaar muzikant), Marc Vandenburie (50 jaar muzikant) en Lionel Vandoorne (60 jaar muzikant). (IB)

The post Nieuwe dirigent bij Kunst en Eendracht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »