Na 160 jaar steekt het logo van de Pittemse fanfare en jeugdfanfare in nieuw jasje

De Pittemse koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver bestaat dit jaar 160 jaar en dus besloot het bestuur dat een en ander moest gemoderniseerd worden. Daarom werd zowel voor de volwassenenfanfare als voor de jeugdfanfare een nieuw logo ontworpen.

“Onze Koninklijke Fanfare bestaat dit jaar 160 jaar en we waren binnen het bestuur van mening dat enige modernisering qua presentatie naar buiten toe wel op zijn plaats was”, vertelt penningmeester Joris Defour. “Op dit moment is de werkgroep sociale media bezig met de opmaak van een nieuwe website. Dit zal gepaard gaan met een volledig nieuwe branding en dus konden we niet omheen het ontwerpen van een nieuw logo voor zowel de grote fanfare als voor de jeugdfanfare P-Nuts.”

Muziekinstrument

“Voor het ontwerp hiervan gingen we in zee met Jannis Min Jou, die zeker een binding met onze gemeente en de fanfare heeft. Hij is een oud-Pittemnaar die nu in Gent woont en de partner is van Julie Mestdagh van Slagerij Mestdagh Moonens, waarvan hij trouwens ook de branding ontwierp. Hij is tevens de kleinzoon van de oudste muzikant en erebestuurslid van de fanfare Georges Vande Caveye.”

Ook het logo van de jeugdfanfare werd aangepakt. © foto Jan

“Bij het ontwerp van het logo ging hij uit van de term ‘Fanfare Pittem’, nam de letters ‘FP’ als centraal gedeelte en breidde dit uit tot een muziekinstrument door er een mondstuk, toetsen en een paviljoen aan toe te voegen. Het resultaat was een sober, maar mooi ontwerp. In dezelfde stijl werd het logo voor jeugdfanfare P-Nuts ontworpen. Voor de jeugdfanfare mocht het iets luchtiger zijn, en daar werd de letter P schuin gezet en komen er noten uit het paviljoen.”

Nieuwe dirigent gezocht

“De logo’s werden voorgesteld aan de muzikanten en genodigden tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en werden warm onthaald. Tijdens de laatste repetitie eind december vorig jaar gaf huidig dirigent Luc Dewitte echter aan dat hij zal stoppen met dirigeren.”

“Het paasconcert op zaterdag 30 maart zal het laatste concert van de fanfare zijn onder zijn leiding. Na 15 jaar dirigeren is het volgens hem meer dan tijd om het orkest te kennis te laten maken met een andere dirigent(e). Daarom werd recent een vacature opengesteld voor een nieuwe dirigent(e).”

Kandidaat-dirigenten kunnen hun kandidatuur via [email protected] nog indienen tot ten laatste donderdag 29 februari.

The post Na 160 jaar steekt het logo van de Pittemse fanfare en jeugdfanfare in nieuw jasje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »