Irene en Georges 65 jaar getrouwd

Georges Caenepeel en Irene Demeulenaere werden ontvangen in het gemeentehuis voor de viering van hun briljanten jubileum. Het koppel, dat één van de eerste bewoners van de serviceflats Breemeers is, kan terugblikken op een rijkgevuld leven.

Op 30 januari 1959 trouwden Irene Demeulenaere en Georges Caenepeel in Pittem voor toenmalig burgemeester Remi Sierens. Georges werd op 12 april 1937 geboren als tweede zoon van het gezin. De kleuter- en lagere school doorliep Georges in zijn geboortedorp Marialoop, om op 14-jarige leeftijd de boekentas aan de haak te hangen en de stiel van wever te leren.

Hij begon bij firma Defracteur in Meulebeke, om via een paar tussenstops bij autobusbouwer Jonckheere in Roeselare terecht te komen, waar hij magazijnier was. Irene is een echte Pittemse, werd geboren op 18 juli 1938 en had nog twee zussen. Zoals vaak in die tijd eindigde haar schoolparcours in de naaischool ‘Maria Goretti’, om vanaf haar 14de te starten in de weverij aan de Spoorweglaan, de latere fabriek Tavernier-Hubaux. Na een paar jaar in Gent legerbroeken gemaakt te hebben eindigde ze haar loopbaan bij weverij Defracteur in Meulebeke.

Liefde op het werk

Het koppel woonde in de Spoorweglaan en verhuisde in 2009 als eersten, samen met Robert Vandekerckhove, naar de nieuwe assistentiewoningen Breemeers. Ze kregen een dochter Marleen en een zoon Rudy en hebben drie klein- en twee achterkleinkinderen.

De vonk tussen beiden sloeg over op het werk, waar Irene Georges opmerkte tussen de 360 arbeiders.

Wat rondvragen bij de collega’s leerde haar dat de man die haar vaak aanstaarde ‘Caenepeel’ was. Ze ging op onderzoek uit en is duidelijk blijven plakken. Georges kon in zijn jonge jaren genieten van een partijtje biljart. Irene was in haar jonge jaren vooral een ‘leutemaker en kluchtjesverteller’ en werd in de Kauwstraat lid van de voorloper van de Chiro. Ze hield ook wel van dansen, eerst met Georges in de Roulèrs en bij Pullens en later met Karelke Verscheure bij Okra, waar Georges zich engageerde als sportverantwoordelijke. Nu genieten ze van een rustige oude dag, gekoppeld aan een goede gezondheid waar, zoals Georges het verwoordt, lekker eten zeker bij hoort. (JG)

The post Irene en Georges 65 jaar getrouwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »