Gemeentebestuur van Ingelmunster opent officieel kunstgrasveld: “Ondergrond minimaliseert blessures en maximaliseert het sportieve resultaat”

Zondagvoormiddag werd het gloednieuwe kunstgrasveld geopend op terrein 3 in het sportpark in Ingelmunster. Na de opening volgde er nog een vriendschappelijke voetbalwedstrijd.

Schepen van sport Jan Rosseel zei dat deze opening een nieuwe mijlpaal is in de sportgeschiedenis van de gemeente. “Dit veld vertegenwoordigt niet enkel een stukje grond met groen kunstgras en witte lijnen, maar ook onze toewijding aan sport, gezondheid en samenleving. Dit kunstgrasveld zal een wezenlijk verschil maken voor zowel de jeugd als de kernspelers.”

“Er zijn tal van voordelen. Kunstgras biedt een betrouwbare ondergrond, ongeacht de weersomstandigheden. Het stelt onze jonge voetballers in staat om het hele jaar door te trainen en te spelen. Dit kunstgrasveld is een podium van prestaties. De gelijkmatige ondergrond minimaliseert blessures en maximaliseert het sportieve resultaat. Het stelt hen in staat om hun talenten te tonen, zonder zich zorgen te moeten maken over de staat van het veld. Het constante speelveld maakt de training en voorbereiding op de wedstrijd veel regelmatiger en effectiever”, zegt Rosseel.

“Het prijskaartje is 580.000 euro, maar we deden deze met volle overtuiging. En nog iets: deze zone is volledig rookvrij en daar zijn we trots op.”

Woestijn of modderpoel

Jurgen Olivier, voorzitter SV Ingelmunster, bedankte het gemeentebestuur en zei dat men door dit kunstgrasveld er een topveld bij kreeg. “Kwam je vroeger langs, dan zag je meestal een woestijn in de zomer of een modderpoel in de winter. Nu beschikken we over vier goede tot uitstekende velden. Zeker voor onze jeugdspelers is dat nu ook in slechte weeromstandigheden ideaal om te kunnen trainen.”

Jurgen zette de jeugdtrainers en het jeugdbestuur in de picture. “Zoals bij elke sportclub wordt het moeilijker om voldoende trainers te vinden. Gelukkig krijgen Jonas en Solino het tot nu toe toch telkens voor elkaar om voldoende gemotiveerde mensen te vinden en deze klaar te stomen.” Na het officiële gedeelte met doorknipping van het lint volgden er vriendschappelijke voetbalwedstrijden tussen U17/U15 en U21/beloften. (PADI)

The post Gemeentebestuur van Ingelmunster opent officieel kunstgrasveld: “Ondergrond minimaliseert blessures en maximaliseert het sportieve resultaat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »