Brandweerman Damien (36) ziet wagen zwaar aangereden worden terwijl hij helpt bij verkeersongeval: “Onze wagen stond dwars over de baan”

Over tegenslag gesproken: net op het moment dat brandweerman Damien Vanroose (36) op een zwaar verkeersongeval in Zevekote bij Gistel was, werd zijn eigen Mini zwaar aangereden. De bestuurder pleegde aanvankelijk vluchtmisdrijf en gaf zich pas later aan bij de politie. “Mijn vrouw was net borstvoeding aan het geven toen ze een knal hoorde. Ze dacht eerst dat er een auto in ons huis was gereden”, doet Damien het verhaal.

Damien Vanroose (36) en zijn echtgenote Liesje Vansteenkiste (35) uit Gistel zijn beiden werkzaam bij de brandweer. Zaterdagavond was Damien aan de slag toen hij rond 19.30 uur werd opgeroepen voor een ongeval in Zevekote. Daar was een wagen tegen verschillende geparkeerde auto’s gereden om uiteindelijk op z’n dak tot stilstand te komen. De materiële schade was groot, maar de lichamelijke verwondingen vielen mee. Bij terugkomst in de kazerne kreeg Damien evenwel een onverwacht telefoontje.

“ Mijn vrouw belde om te zeggen dat onze wagen, die geparkeerd stond aan ons huis in de Moerestraat, was aangereden”, doet Damien het verhaal. “Ze was thuis met de kinderen en was net borstvoeding aan het geven toen ze plots een enorme knal hoorde. Liesje dacht eerst aan een auto die ons huis was binnengereden. Ze legde de kindjes in bed, kleedde zich aan om te gaan kijken en op dat moment kreeg ze al telefoon van de buren die zeiden dat onze wagen dwars over de baan stond en zwaar beschadigd was na een ongeval. De wagen werd zeker zeven meter weggeslingerd.”

Perte totale

Van de aanrijder bleek ter plaatse evenwel geen sprake meer. Wat overbleef was een meterslang spoor van brokstukken en een zwaar beschadigde Mini. “Volgens getuigen zou de bestuurder eerst doorgereden zijn, om uiteindelijk terug te keren, even rond te kijken en dan weer weg te rijden”, zegt Damien. “Dus ja, die persoon moet zéker gezien hebben dat er héél veel schade was. Maar dan toch niet plaatse blijven. Dat begrijp ik niet.“

Damien deelde een oproep op sociale media in de hoop dat eventuele getuigen zich zouden melden. “Een halfuur later kreeg ik al het bericht dat de persoon in kwestie zich zou aangegeven hebben. Dat is op zich goed nieuws, maar dat verandert natuurlijk niks aan de schade. We hebben wel twee auto’s, maar hebben die beide echt nodig om te gaan werken en de kinderen naar de crèche en school te brengen”, zucht Damien. “ De kans is groot dat ze de wagen perte totale verklaren. Ja, er is de verzekering. Maar welk bedrag krijg je nog uitbetaald voor een auto van zo’n 10 jaar oud? We blijven dus met veel zorgen achter. Echt, wegvluchten na zo’n ongeval is nooit een goed idee. Als dit verhaal in de toekomst één iemand tot inkeer kan brengen in zo’n situatie, zal ik al blij zijn.” (MM)

The post Brandweerman Damien (36) ziet wagen zwaar aangereden worden terwijl hij helpt bij verkeersongeval: “Onze wagen stond dwars over de baan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Achterland stelt sterke productie ‘De Ballroombeker’ voor, geschreven door West-Vlaming Jeroen Maes

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. ‘De Ballroombeker’ zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef een heerlijke, zwoele danskomedie voor de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs en Vicky

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »