Bioboerderij ‘t Ambrozijn opent pluktuin

Christel Deschepper (33) begon drie jaar geleden op haar bioboerderij ‘t Ambrozijn in Waardamme met haar boerderijwinkel. Vanaf april kunnen haar klanten ook terecht in haar pluktuin. “We willen de mensen nog meer in contact laten komen met de aarde en de schoonheid van de natuur.”

De bioboerderij ‘t Ambrozijn bestaat sinds 2012. Christel verkocht toen groente- en fruitpakketten en losse groenten op drie markten. “Maar drie jaar geleden heb ik de focus gelegd op de groente- en fruitpakketten die op diverse afhaalpunten en die ook op de boerderij verkocht worden”, vertelt ze.

Nu zet Christel een volgende stap, met een pluktuin. “We kiezen voor een pluktuin voor vele redenen. We willen de mensen nog meer in contact laten komen met de aarde en de schoonheid van de natuur. We zoeken ook manieren om het publiek voor biologische groenten open te trekken. We mikken niet alleen op mensen die specifiek voor bio kiezen. Ook bijvoorbeeld op mensen die hun kinderen willen laten kennismaken met groenten zonder dat ze daarvoor zelf een moestuin moeten aanleggen. Of mensen die het specifiek doen omdat ze de versheid zo belangrijk vinden. En aangezien de pluktuin zeven dagen op zeven open is voor de ingeschreven leden, is dat heel gemakkelijk.”

Sociaal contact

“Het sociaal contact tussen leden onderling en met het team van ’t Ambrozijn is ook heel belangrijk in zo’n pluktuin. Met de pluktuin kunnen de ingeschreven klanten groenten komen oogsten voor eigen vers gebruik. De toppertjes van ‘t Ambrozijn zijn groene asperges, en aardbeien zitten hier ook bij. Ze kiezen wat ze zelf lekker vinden en via mails, een handige app, een infobord en vlaggetjes kunnen ze makkelijk zien wat en hoe ze mogen oogsten.”

De prijs om groenten te komen plukken is 8,07 euro per week voor een volwassene, ofwel 420 euro per jaar. Het hele gezin dient zich voor een volledig jaar in te schrijven. De infomomenten staan op hun website.

Bioboerderij ‘t Ambrozijn, Stokhovestraat 32, Waardamme. Meer info vind je via www.tambrozijn.be, [email protected] of 0479 75 74 66.

The post Bioboerderij ‘t Ambrozijn opent pluktuin is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij had dit afscheid zo gewild, fietsen was alles voor hem”: emotionele ouders van verongelukte André Drege (25) spreken renners toe in Oostenrijk

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – werd de slotrit vandaag geneutraliseerd. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen, de ouders van Drege spraken achteraf het peloton toe.

Lees meer »

Patissier Johan Geers (55) uit Kortrijk krijgt bijzondere bestelling binnen: “De huwelijkstaart van Elvis en Priscilla namaken”

Een speciale themataart voor je huwelijk of verjaardag? Eén adres: banketbakkerij Geers in Kortrijk. Bakker Johan gaat geen uitdaging uit de weg. Nu kreeg hij echter een uitzonderlijke bestelling binnen voor een koppel dat trouwt in Antwerpen. “Voor hen gaan we de iconische taart maken die werd aangesneden bij het huwelijk van Elvis Presley”, aldus Johan Geers.
The post

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »