Zogezegde militair laat Lauwse verloofde achter met financiële put: “Als een filmscenario, maar keiharde realiteit”

Axelle (24) leerde goed drie maanden T.V. kennen via Tinder. Het klikte, ze gingen samenwonen en verloofden zich. Oprecht liefdesgeluk? Toch niet, bleek achteraf. De jongeman reeg de leugens aan elkaar en pluimde Axelles bankrekening. Het politioneel onderzoek loopt volop, maar intussen zette haar familie een crowdfunding op om het financiële leed te verzachten.

Broers Aron en Siebe, zus Febe en schoonzus Shana zijn verzameld rond de tafel. Hun zus Axelle zit naast mama Isabelle, wezenloos voor zich uit starend. Wanneer Axelle een vraag wordt gesteld, knikt ze bijna onmerkbaar, schudt ze van neen of antwoordt ze niet. Axelle is aanwezig, maar ze is er niet. Ze is een schim van de lachende, joviale meid die op de foto’s op sociale media prijken.

De 24-jarige opvoedster uit Lauwe heeft er helse weken opzitten. Haar verloofde, T.V., bleek niet te zijn wie hij zei dat hij was. Van oplichting tot fysiek geweld, het sprookjesverhaal waar ze in leefde bleek horror te zijn. Intussen stapte ze naar de politiezone Grensleie, die een proces-verbaal voor opzettelijke slagen en verwondingen opmaakte. Het onderzoek loopt intussen volop.

10.000 euro

Maar daarmee is de kous nog niet af. Het trauma moet nog verwerkt worden en daarvoor zoekt Axelle hulp. Maar ook financieel zit ze in een diepe put door het toedoen van wie ze dacht dat haar grote liefde was. Om die geldzorgen te verminderen, zette haar familie een crowdfunding op. “Het gaat om zeker 10.000 euro”, klinkt het. “Hij trakteerde, maar haalde het geld van haar rekening, en verkocht haar auto. Bovendien huurden ze samen een huis. Nu moet er nog een opzeg van drie maanden betaald worden.”

Hoe het zo ver is kunnen komen? “We weten zelf niet hoe we zo naïef konden zijn”, zegt Aron. “Het klinkt achteraf ongeloofwaardig. Het is een filmscenario, maar voor ons en vooral voor onze zus was het de keiharde realiteit. Pas nu we alles op een rijtje zetten en haar verhaal doen, beseffen hoeveel er niet klopt.”

Tindermatch

Alles begon met een Tindermatch ergens eind oktober vorig jaar. Axelle had er een slecht relatie opzitten en was zo al jaren single. Maar toen botste ze al swipend op T.V. Ze spraken af en het klikte meteen. Hij ging snel op bezoek familie, ze vonden een stekje in Izegem en verloofden zich.

De jongeman werd met open armen ontvangen. “We hadden er meteen sympathie voor. Iedereen zag hem graag. Hij was goed met de kinderen, zo noemde mijn zoontje hem de knuffelnonkel. Bovendien maakte hij onze zus gelukkig, dat was ook het enige wat telde.”

Geheime missie naar Irak

Er bleef wel altijd een mysterieuze waas hangen rond zijn persoon. Hij was militair, vertelde hij. “Hij droeg heel vaak een kaki trui, een legerpet met de Belgische vlag en zo’n ketting met een identiteitsplaatje. Op het einde droeg hij zelfs een geweer – een airsoftexemplaar weliswaar. Hij vertelde ook al snel dat hij ooit zou kunnen worden opgeroepen voor een geheime missie”, legt Aron uit.

“Hij vertelde dat hij zou kunnen worden opgeroepen door het leger voor een geheime missie”

Het was ook een excuus voor het feit dat hij soms heel weinig emotie toonde. Axelle stuurde af en toe berichten naar haar zus. “Hij zocht plots geen toenadering meer tot haar, dan plots weer wel. Als ik zei dat ze erover moest praten, dan wees hij naar het feit dat hij zijn emoties had leren afzetten in het leger”, vertelt zus Febe.

De alarmbellen gingen toen nog niet af. Er waren vermoedens dat er iets aan de hand was, maar hij praatte alles goed. Tot zondag 21 januari. Hij moest plots op geheime missie naar Irak. Niemand mocht de details kennen. “Hij had ons daarvoor gewaarschuwd, dus we gingen er in mee. We lagen al in bed toen hij met een bivakmuts op afscheid nam.”

Zwaargewond

Negen maanden zou de missie duren, maar enkele dagen later kregen Axelle en haar broer bericht. Haar aanstaande was zwaargewond geraakt en moest terugkeren. “Axelle was al in alle staten door zijn vertrek, maar nu was de paniek compleet. Zeker omdat hij onbereikbaar was.”

Plots stond hij toch weer voor de deur. “Met een kruk, mankend, en met heel wat verbanden rond zijn arm van brandwonden. Hij beweerde dat hij zich voor het peloton had geworpen toen het onder vuur werd genomen. Zijn hond sneuvelde, hij moest het lijk dagenlang meezeulen en dat zonder water en voedsel. Hij viel flauw en werd wakker in het militair hospitaal Neder-Over-Heembeek.”

Absurd, maar de familie ging er nog altijd in mee. Al begon het hen wel te dagen dat er heel wat zaken niet klopten. Dus riepen ze de hulp in van een vriend, die connecties heeft met Defensie, aan wie ze het verhaal uit de doeken deden. “Hij heeft onze ogen geopend. Alles bleek één grote leugen.”

Mishandeling

Daarna confronteerden ze Axelles verloofde daarmee. Hij haalde zijn schouders op, terwijl Axelle een paniekaanval kreeg. De vijfde keer was het al. Een ambulance kwam haar ophalen. Bleek uiteindelijk ook dat Axelle mishandeld werd. “Ze had overal blauwe plekken omdat hij haar sloeg. Ze durfde gewoon niks zeggen omdat ze zodanig gemanipuleerd werd”, aldus de zus.

Nu hopen ze dat alles beetje bij beetje in orde komt, al regeert de angst. “Omdat hij nog rondloopt. We kregen al melding van de school van mijn zoontje dat hij daar is opgedoken. Dat gaat toch wel al heel ver, we weten niet tot wat hij in staat is. Gelukkig is de politie ermee bezig”, besluit Shana.

“Axelle had overal blauwe plekken omdat hij haar sloeg. Ze durfde gewoon niks zeggen omdat ze zodanig gemanipuleerd werd”

T.V. doet het verhaal van Axelle af als een grote leugen om hem een hak te zetten nadat de relatie afgebroken werd. “Ik zou nooit iemand slaan. Mijn advocaten hebben klacht ingediend bij de politie voor laster en eerroof en schriftvervalsing”, beweert de man. Hij is ook echt werkzaam geweest bij Defensie, meent hij.

“Maar na een maand ben ik moeten stoppen omdat mijn knieën het niet aankonden en het ook mentaal te zwaar was. Mijn militaire outfit? Dat is gewoon hetgeen ik draag als ik airsoft ga spelen. Ze heeft gewoon dat hele verhaal uitgevonden en speelt komedie. Alle berichten die ze voorlegt, heeft ze zelf opgemaakt.”

(JD)

De familie van Axelle startte een crowdfunding actie: Help onze zus – Crowdfunding Steunactie

The post Zogezegde militair laat Lauwse verloofde achter met financiële put: “Als een filmscenario, maar keiharde realiteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »