Vrouwen met Durf verwelkomt lente met nieuwe happening

Op zondag 10 maart organiseert de vzw Vrouwen met Durf voor het eerst een Lente Happening. De deelnemers mogen rekenen op een uitgebreid koud buffet en kunnen ook een dansje wagen op de livemuziek van Marcellino & Friend. De happening is een van de drie activiteiten die de vzw organiseert. Met de opbrengst ervan steunen ze goede doelen en helpen ze mensen in nood.

Vrouwen met Durf, opgericht in 2017 onder impuls van Agnes Deman, heeft als doel mensen samen te brengen om zo hun eenzaamheid te doorbreken en mensen in nood een duwtje in de rug te geven. Vanuit haar engagement als lid van het bijzonder comité van het OCMW weet Agnes maar al te goed dat er in de gemeente mensen zijn die het moeilijk hebben.

Agnes Deman: “Wij organiseren elk jaar een ribbetjesfestijn en een Feest van de Gastvrijheid. Tot vorig jaar stond ook een valentijnsontbijt op onze kalender. Maar door de groeiende interesse, en om te vermijden dat er in twee ploegen moest gegeten worden, werd uitgekeken naar een andere formule en een ruimere locatie. Het nieuwe concept is de Lente Happening geworden.”

De opbrengst van de activiteiten wordt gebruikt voor steun aan goede doelen en mensen in nood in de gemeente. “In 2023 schonken wij bijvoorbeeld een deel van de opbrengst van ons ribbetjesfestijn aan de vzw Boven de Wolken, die sterrenouders steunt door hen een professionele fotoreportage van hun overleden baby aan te bieden. En we hielpen in het verleden ook mensen van wie het huis door een brand beschadigd was, aan nieuwe spullen”, weet Agnes.

Inschrijven

De Lente Happening vindt plaats op 10 maart vanaf 12 uur (deuren open om 11.30 uur) in De Klokkenput, Bruggestraat 104, Eernegem. Agnes, Odette, Catherine en team verwelkomen iedereen dan met een bruisend aperitief. Vooraf inschrijven en betalen is verplicht. Prijs: 20 euro voor volwassenen, 15 euro voor kinderen tot 12 jaar. (ED)

Meer info: 051 58 91 43 – [email protected][email protected]

The post Vrouwen met Durf verwelkomt lente met nieuwe happening is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden”

Met Visit Gistel heeft de stad een gloednieuw interactief toeristisch infocentrum geopend. Hoe je het ook draait of keert: voor een relatief kleine stad is dit een zeer knap project. “We willen bezoekers verleiden om nieuwe dingen te ontdekken.”
The post Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers

De 26-jarige Klaas Thiers speelt volgend seizoen in de kleuren van Filou HBC Izegem. De linkerhoek en spelverdeler komt over van grote rivaal Apolloon Kortrijk waar de club vorig seizoen al Jan Steenhoudt en Tore Devos overhaalde om in het blauwe shirt te spelen.
The post Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers appeared first on KW.be.

Lees meer »