Philippe Vlietinck maakt na vertrek uit partij verrassende comeback als schepen in Knokke-Heist

Opvallende terugkeer in het stadhuis van Knokke-Heist. Gemeenteraadslid Philippe Vlietinck stapte midden vorig jaar nog uit Gemeentebelangen, maar maakt nu zijn comeback in de partij … als schepen. Hij neemt er de bevoegdheden over van Anthony Wittesaele die door gezondheidsproblemen uit de politiek stapte. “Ook voor mij is dit eerder een onverwachte wending”, legt Vlietinck uit. “Maar ik doe dit voor Knokke-Heist.”

In april vorig jaar stapte Philippe Vlietinck (67) nog ontgoocheld uit Gemeentebelangen. De reden? Het beruchte scholendossier dat in Knokke-Heist op alle niveaus voor opschudding zorgde. Sindsdien ging Vlietinck verder als onafhankelijk raadslid. Maar kijk, nu maakt Vlietinck zijn grote ‘comeback’.

Na verschillende gesprekken toonde hij zich bereid om terug te keren naar de partij. Hij wordt er – eenmaal alles bekrachtigd is – meteen schepen. Hij neemt er de bevoegdheden over van zijn goede vriend Anthony Wittesaele, die noodgedwongen uit de politiek stapte door gezondheidsproblemen.

Bij de partij Gemeentebelangen bevestigen ze het nieuws. “Het onverwachte vertrek van schepen Anthony Wittesaele begin januari was een zware tegenvaller voor het college, maar met Philippe Vlietinck vonden we nu een ervaren vervanger”, klinkt het.

“Knokke-Heist stond decennialang ‘degelijk beleid’ boven ‘politiek’. Graaf Leopold Lippens en zijn groep Gemeentebelangen werden geprezen om hun leiderschap. Maar na het wegvallen van Graaf Lippens stond de partij voor een uitdaging. Sinds het najaar 2023 maken we een sterke herstart onder burgemeester Jan Morbee en zijn enthousiaste team, vol nieuwe ideeën en optimisme richting de verkiezingen van 2024.”

Onverwacht

Als voormalig schepen van Openbare Werken en ICT brengt Vlietinck alleszins een schat aan ervaring mee. Hij neemt de bevoegdheden van Wittesaele over en wordt dus verantwoordelijk voor Toerisme & Marketing, Strand, Lokale Economie en Grensoverleg tot het einde van de legislatuur. Hij sluit terug aan bij Gemeentebelangen, de lijst waarvoor hij in 2018 verkozen werd.

“Afspraken voor ná deze legislatuur of richting verkiezingen hebben we nog niet gemaakt”, zegt Vlietinck zelf. “Ik moet toegeven dat het allemaal een beetje onverwacht is, maar toen de vraag kwam of ik mijn verantwoordelijkheid wou opnemen en mijn ervaring ter beschikking wou stellen van onze gemeente kon ik niet weigeren.”

“Ik was eigenlijk best wel wat gecharmeerd en zie dit absoluut niet als een uitlopertje, ik wil er écht opnieuw invliegen. Als ik zie wat Anthony Wittesaele met zijn bevoegdheden Toerisme en Strand deed die voorbije 11 jaar kan ik alleen maar vereerd zijn dit werk met hetzelfde enthousiasme te mogen verderzetten en nieuwe projecten te ontwikkelen”, zegt Philippe Vlietinck. “Ik doe dit in de eerste plaats voor en in het belang van Knokke-Heist.”

Input van onschatbare waarde

Burgemeester Jan Morbee is bijzonder blij met de terugkeer. “Zijn jarenlange professionele ervaring als manager zowel als zijn jaren als schepen maken Philippe tot de geknipte vervanger voor Anthony. Ik ken de kwaliteiten van Philippe van onze jarenlange samenwerking in het schepencollege en ben overtuigd dat zijn input van onschatbare waarde zal zijn voor onze gemeente. Het is nogmaals het bewijs dat de Gemeentebelangen de beste krachten verenigt in het belang van al onze inwoners”, besluit de burgemeester.

(MM)

The post Philippe Vlietinck maakt na vertrek uit partij verrassende comeback als schepen in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »