Na tentoonstelling in bib lanceert Delphine nu ook eigen boek: “Diepzeedieren fascineren mij enorm”

Het gaat hard voor kunstenares Delphine Mestdagh. Sinds december loopt haar eerste solotentoonstelling over de onderwaterwereld in de bibliotheek van Moorslede. Daar stelde ze nu ook haar eerste boek ‘Beyond The Twilight Zone’ voor. “En zeggen dat die stroomversnelling eigenlijk gekomen is dankzij de verwarring tussen Moorsele en Moorslede.”

De 35-jarige Delphine Mestdagh uit Moorsele volgde kunstonderwijs, maar koos er uiteindelijk voor om iets anders te gaan doen en stapte in de horeca. “Mijn doel binnen de wereld van de kunst was niet onmiddellijk duidelijk voor mezelf. Ik besloot om als hobby en inmiddels in bijberoep toch verder te schilderen”, vertelt Delphine.

Zij werkt in B&B Broel 4 in Kortrijk. Daar hangen intussen ook al enkele van haar schilderijen aan de muren. “Doordat ik positieve commentaren kreeg op mijn creaties, zocht ik naar een manier om aan naambekendheid te winnen: een eigen tentoonstelling, of een plaatsje inpalmen in een galerie. Als onbekende kunstenaar is het allemaal niet zo evident. Ik zocht naar een manier om toch door te kunnen breken”, aldus Delphine wiens werk wel onlangs nog erg gewaardeerd werd op een kunstenevenement in Knokke.

Bibliotheek

De doorbraak waar Delphine naar zocht kwam er in de zomer van 2023. En dat dankzij een verwarring die in het verleden al verschillende keren voor problemen zorgde. “Een vriendin van me vertelde tegen een medewerker van de bibliotheek van Moorslede dat ze een talentvolle kunstenares uit die gemeente kende”, vertelt Delphine. De Moorsleedse bibliotheek onderging onlangs een heuse metamorfose en is inmiddels meer dan een plaats waar er veel boekenrekken staan.”

Moorsele en Moorslede

“De medewerkers willen ook lokaal talent kansen geven om hun kunnen te tonen. Omdat ze dachten dat Delphine een Moorsleedse kunstenares was, belde de medewerker de Moorseelse op. Al snel werd het misverstand duidelijk, maar daar zagen ze in Moorslede geen graten in. Toen ze haar werk zagen, waren de medewerkers van de bibliotheek helemaal overtuigd. Delphine mocht twintig van haar schilderijen ophangen.

Het is niet de eerste keer dat er een serieuze vergissing is tussen Moorsele en Moorslede. In het verleden zorgde het weinige verschil tussen beide gemeenten al meermaals voor verwarring en problemen. Onlangs kregen inwoners van Moorslede nog de afvalkalender van de gemeente Wevelgem, waaronder Moorsele valt. “Ik heb echter geluk gehad dat die verwarring me wel op weg heeft gezet naar mijn tentoonstelling hier.”

In haar zoektocht naar meer naambekendheid gaf Delphine ook een boek uit. Een uitgever vinden was niet eenvoudig, maar het is wel gelukt. De Engelse uitgeverij Woodbridge Publishers brengt het boek van Delphine wereldwijd uit.

“Dat het een Engelse uitgeverij is lijkt opmerkelijk, maar is het eigenlijk niet”, zegt Delphine. “Ik ben namelijk artistiek lid van de Deep Sea Biology Society. Ik schilder enkel dieren uit de diepe zee, een onbekende wereld voor velen. Van een zeevarkentje tot een Dumbo Octopus, heel veel van die wezens zijn voor het grote publiek onbekend.”

Wetenschappers

Het boek ‘Beyond The Twilight Zone’ bevat 32 schilderijen van dieren die diep in de zee leven. Bij elk van die werken staat de uitleg over het dier in kwestie. “Daarvoor heb ik samengewerkt met verschillende wetenschappers”, zegt Delphine. Een eerste tentoonstelling en een boek, op korte tijd realiseert Delphine haar grote droom. En dat smaakt neer meer. “Ik wil nog een tweede boek maken, opnieuw met schilderijen van diepzeedieren. Het is een onderwerp dat me fascineert en waar ik ook de komende jaren volop wil blijven inzetten. Daarnaast hoop ik de komende jaren nog vaak te mogen tentoonstellen.”

Het boek ‘Beyond The Twilight Zone’ is verkrijgbaar via Amazon, maar ook in de bibliotheek van Moorslede kan men terecht voor een exemplaar.

The post Na tentoonstelling in bib lanceert Delphine nu ook eigen boek: “Diepzeedieren fascineren mij enorm” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden”

Met het Vat van Rodenbach werden de Roeselaarse batjes vrijdagavond afgetrapt. Een traditie die ieder jaar een pak volk naar de Grote Markt lokt. Zo ook dit jaar. “Dit is een leuk pensioenfeestje.”
The post Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels Airlines bereidt zich voor op drukste periode van het jaar: 250 extra medewerkers en twee nieuwe vliegtuigen

Brussels Airlines heeft de afgelopen maanden meer dan 250 nieuwe medewerkers aangenomen. De luchtvaartmaatschappij nam twee nieuwe toestellen in gebruik en om ze in de lucht te houden is extra personeel nodig. "Een langeafstandsvliegtuig permanent de lucht inhouden vraagt 60 extra cabinemedewerkers", zegt woordvoerder Nico Cardone. De luchtvaartmaatschappij zet de komende jaren vooral in op vluchten richting Afrika.

Lees meer »

Toeristische trekpleister voor Chinezen, ‘dicht’ bij huis voor Julian Assange: dit is Saipan, het eiland waar klokkenluider schuldig pleitte voor spionage

WikiLeaks-oprichter Julian Assange kon voor eender welke rechtbank op Amerikaans grondgebied verschijnen om schuldig te pleiten voor spionage, maar hij koos voor het piepkleine eiland Saipan middenin de Grote Oceaan. Een bewuste keuze, duidt VS-kenner Tom Van de Weghe. “Niet alleen wilde hij het Amerikaanse vasteland vermijden, hij wilde ook zo dicht als mogelijk bij thuisland Australië zijn.”

Lees meer »

De nieuwe wereldorde: staat Poetin wel zo alleen als we denken?

De Russische president Vladimir Poetin was de afgelopen week niet alleen in Noord-Korea, maar ook in Vietnam. Wat had hij daar te zoeken? Staat dat land ook achter hem? Of wou hij dat daar juist verkrijgen? Wij gingen na hoe de wereldwijde verhoudingen liggen en brachten in kaart wie Poetins vrienden en vijanden zijn. Dat is al lang geen kwestie

Lees meer »

Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend

De heraanleg van het historische centrum van Kortrijk werd zondag 23 juni feestelijk geopend met hapjes en drankjes van brasserie St. Medard en Wijnboutique Ernest. Livemuziek werd verzorgd door The Almost Swinging Jazz Band. Het museum 1302 was open voor bezoek deze namiddag.
The post Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »