Martin stopt met Martin’s Pub in Brugge: “Nu is er nog één volkscafé”

Uitbater Martin Parmentier tapt eind maart zijn laatste pintjes in Martin’s Pub in de Langestraat 54 in Brugge. Na twaalf jaar houdt hij het voor gezien.

De geboren en getogen Kortrijkzaan werkte in het eerste deel van zijn loopbaan meer dan 25 jaar als schoenmaker. Hij runde jarenlang een schoenmakerij in Eeklo en werkte ook nog in Mister Minit-vestigingen in de warenhuizen. “Na mijn periode als schoenhersteller heb ik zes jaar lang café De Grot in Oostrozebeke gerund. Dat was een café waar veel werd gebiljart en ik was ook zelf wel een fervente biljarter”, vertelt Martin.

“Die zaak was vernoemd naar de grot in Oostrozebeke waar Maria zou verschenen zijn. Ik heb het graag gedaan, maar die zaak – waar wel honderd mensen konden zitten – werd te groot voor mij om alleen te runnen. Dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders.”

Doktersadvies

Eerst zou Martin een horecazaak in Blankenberge overnemen, maar de wachttijd bleek te lang om te overbruggen. Toen hij vernam dat een horecapand in de Langestraat in Brugge vrijkwam, een eigendom van drankenhandel De Wilde uit Waarschoot, besloot hij daarvoor te kiezen.

“Het café stond toen al een tijdje leeg en was in niet al te beste staat. Dus ik heb hier wel veel gerenoveerd en opgefrist”, vertelt Martin. “Ik slaagde er al vlug in om trouw cliënteel op te bouwen. Er zijn klanten die bijna dagelijks langskomen. Toen ik begon, waren er nog veel meer volkscafés in de Langestraat.

“Ik had graag nog wat langer doorgegaan, maar de dokters raden me aan om te stoppen omwille van mijn chronische astma. Ja, ik zal de klanten zeker missen – en zij mij ook, hebben ze al laten weten. Als ik zal gestopt zijn, blijft in de straat enkel nog De Optimist over als echt volkscafé. Het pand staat te koop. Het zou wel mooi zijn mocht er iemand opduiken die het als café verder wil zetten, maar dat is niet meer in mijn handen.”

The post Martin stopt met Martin’s Pub in Brugge: “Nu is er nog één volkscafé” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Carl Devos over de ongewone formatie: “Dat de premierkwestie zich nu al stelt, onderstreept dat”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »