Lucas Prudhomme lukt hattrick voor Royal Knokke FC (1ste nationale): “Nog stijgen in de rangschikking”

Het nieuwe kalenderjaar begon een beetje anders dan verhoopt voor de jongens van Jannes Tant, die gelijk speelden tegen AA Gent B en vervolgens in eigen vesting onderuit gingen tegen nummer 13 Thes Sport Tessenderlo.

Jannes Tant is niet de figuur die bij de pakken blijft zitten. Voor de komst van Excelsior Virton A wijzigde hij posities in de formatie en paste tactisch aan.

De overwinning van Royal Knokke FC met forfaitcijfers bewees nog maar eens dat het verlies tegen Tessenderlo puur accidenteel bleek en dat de groep quasi niet te kloppen blijft in het eigen Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.

Figuur van de wedstrijd was ongetwijfeld de Luxemburger Lucas Prudhomme. Hij lepelde de wederoptredende Brendon Schoonbaert het openingsdoelpunt voor en lukte vervolgens zelf drie treffers. Ook kapitein Ruben Vanraefelghem maakte weeral eens zijn goaltje. Al dat moois vraagt nu om bevestiging ter gelegenheid van de volgende opdracht, op bezoek bij Cappellen.

Verhuisd naar Brussel

Lucas Prudhomme is Franstalig maar dat is geen enkel probleem voor zijn entourage. “Vanaf het eerste moment werd ik bij Knokke in de armen gesloten. Spijtig genoeg miste ik een stuk van de voorbereiding, wat ik cash betaalde want een blessure verhinderde me bij een aantal duels geselecteerd te worden. Toen ik tekende in Knokke ben ik verhuisd naar Brussel maar ik moet inderdaad nog een flinke afstand overbruggen om te trainen en te voetballen.”

“Het deed me plezier dat ik net tegen mijn ex-ploeg drie keer raak kon treffen”

“Ik woon op wandelafstand van het station in Brussel. In Knokke stap ik uit de trein en vijf minuten later sta ik in het stadion. Soms neem ik de auto. Klagen doe ik nooit, ik wist waaraan ik begon en geniet van elk moment op de grasmat.”

“Natuurlijk deed het me plezier dat ik net tegen mijn ex-ploeg drie keer raak kon treffen, al moeten we nog meer opponenten verrassen. We staan nu op positie acht en hebben de top vijf nog steeds in het vizier. We kunnen gerust nog stijgen in de rangschikking. En wat mij betreft, mijn jaar met optie loopt af na dit seizoen. Het bestuur zal me wel roepen als het moment aangebroken is.”

(JPV)

Zondag 11 februari om 15 uur: R Cappellen FC A – Royal Knokke FC.

The post Lucas Prudhomme lukt hattrick voor Royal Knokke FC (1ste nationale): “Nog stijgen in de rangschikking” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

Sterre Provost wint BK op de 400 meter

Vorig weekend behaalde de Oostduinkerkse atlete Sterre Provost (17) goud op de 400 meter bij de scholieren. Sterre kon zo een streep trekken onder een moeilijke periode met veel blessures.
The post Sterre Provost wint BK op de 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na heisa rond Poetin in Mongolië: Russische ex-president Medvedev waarschuwt rechters Strafhof voor moordaanslag

De Russische ex-president Dmitri Medvedev (58) heeft andermaal gedaan waar hij goed in is: dreigende taal spreken. In een reactie op de commotie rond het bezoek van huidig president Vladimir Poetin (71) aan Mongolië, waarschuwt Medvedev de rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag voor een mogelijke moordaanslag. “Hun leven zal niet meer waard zijn dan dat stomme

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk”

Op zondag 15 september wordt er rond de Sint-Pieterskerk voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd, waarbij de Tieltse horecazaken Stanish en De Kiste de handen in elkaar slaan. “We zijn tevreden als alle plaatsen rond de kerk volzet zijn.”
The post Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »