KIJK. Irina (62) is het zoveelste slachtoffer van brutale overvallers in New York, politie kan enkele verdachten arresteren

Een dievenbende teistert de Amerikaanse stad New York. De criminelen hebben het steeds gemunt op de gsm van de slachtoffers. Zo proberen ze via een hacker toegang te krijgen tot hun bankgegevens. Ook de vrouw in onderstaande video was het slachtoffer van zo’n bende. Dieven op een scooter probeerden haar handtas te grijpen, maar sleurden de 62-jarige zo mee over het voetpad. 

Meer krantenkoppen in België

Zo maakt Metejoor zijn debuut in ‘Milo’ (als zichzelf)

De cast van ‘Milo’ krijgt binnenkort versterking met een nieuw gezicht. Metejoor – ofwel Joris Van Rossem, zoals hij echt heet – maakt zijn debuut in de populaire soap, waar hij zichzelf speelt. VTM gaf alvast een voorproefje op Instagram en deelde enkele seconden van zijn eerste scène.

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente?

Bijna honderd kinderopvanglocaties in West-Vlaanderen sloten in 2023 de deuren. Ondertussen kwamen er slechts 56 nieuwe initiatieven bij. Vooral het aantal onthaalouders slinkt zienderogen. “Voor een kleinschalige gezinsopvang zijn de uitdagingen groot.”
The post IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Scoort Heymans ook op het veld van Dender?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Anderlecht hoopt op zes op zes, Union wil stijgen: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Vandaag komen vier Belgische ploegen in actie in de Europa League en de Conference League. Anderlecht wil zes op zes, maar dan moet het stunten in Spanje. Union hoopt tegen Bodo/Glimt op een eerste zege. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle ontvangt Sankt Gallen. Hieronder kan u alle wedstrijden terugvinden in een handig overzicht,

Lees meer »

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Studio 100 presenteerde afgelopen weekend speciale voorstellingen van ’14-18′ voor slechthorenden en slechtzienden

Studio 100 presenteerde afgelopen weekend speciale voorstellingen van de spektakelmusical ‘14-18’. Op vrijdagavond werden tolken ingezet zodat doven en slechthorenden de voorstelling optimaal konden beleven. Zondagmiddag werden schermen geplaatst voor blinden en slechtzienden. “We zijn blij dat we deze ervaring ook kunnen aanbieden aan mensen met visuele of auditieve beperkingen.”

Lees meer »

Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak

Twee ondernemingen, Homarium en CRAFT, betrokken eerder dit jaar samen een pand in de Populierstraat. Tijdens de opendeurdagen exposeren diverse kunstenaars die vaak een beroep doen op plexi, de corebusiness van Homarium by Craft.
The post Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »