Jorn Devos opent Delicatessen Devos in Sint-Juliaan: “We namen een vliegende start”

Sinds kort vind je aan de Brugseweg 38 in Sint-Juliaan Delicatessen Devos. De zaak van Jorn Devos zorgt voor catering op maat en traiteurdiensten en er is ook een winkel voorzien. Vroeger zat in dit pand de bekende slagerij en traiteur Johan en Griet.

Jorn Devos (38) is een rasechte Poperingenaar. Hij studeerde aan Ter Duinen in Koksijde. Daarna ging hij aan de slag als chef-kok bij onder meer De Kring in Poperinge en ‘t Klein Stadhuis en Regina in Ieper. “Daarna startte ik met mijn broer Niels Markt 38 op”, zegt Jorn. “Enkele jaren later gingen we op zoek naar een woning en belandden we in de Brandhoek. Daar baten we Ruitershof Cavallo uit. Het is een pension voor 40 paarden en het is vooral mijn vriendin Marieke Breemeersch die zich hierover ontfermt. In de manege hebben we ook een kleine bistro die nog open is tijdens wedstrijden en van daaruit ontstond mijn traiteurdienst.”

Speciale formules

“Ik ging op zoek naar een geschikte locatie en stootte na een lange zoektocht op dit pand. Hier zat de bekende slagerij en traiteur Johan en Griet. Op 1 oktober vorig jaar begon ik met Delicatessen Devos en sinds 11 november is onze winkel open. In de winkel vind je vlees, charcuterie en bereide gerechten. We voorzien ook belegde broodjes. Naast de slagerij is er nog onze traiteur”, gaat Jorn voort.

“Na de eindejaarsfolder lanceerden we nu ook een valentijnsmenu. We willen regelmatig uitpakken met dergelijke formules. Voorts kan je ons contacteren voor allerlei gelegenheden zoals eetfestijnen, bruiloften en familiefeesten. Enkele van onze specialiteiten zijn vol-au-vent, tapasplanken en barbecue. We leveren onze producten ook aan restaurants in de streek.”

Enthousiast team

Jorn staat er niet alleen voor. “In de winkel hebben we met Lovely en Sofie twee enthousiaste bediendes in dienst. Ze verwelkomen de klanten in de slagerij op maandagvoormiddag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondagvoormiddag. In het atelier werken Arne en Robin. Ik richt me daar op de bereide gerechten en de voorbereiding van de traiteur. Mijn vriendin houdt zich bezig met de boekhouding en zij onderhoudt de sociale media.”

Sinds de opening was het al een gezellige drukte bij Delicatessen Devos. “We mogen spreken van een vliegende start. Sint-Juliaan was nog onontgonnen gebied, maar we merken nu al meer aanvragen uit de streek rond Langemark, Zonnebeke en Wervik.”

Delicatessen Devos, Brugseweg 38 in Sint-Juliaan. Meer info: [email protected] www.delicatessendevos.be 0486 38 36 81.

The post Jorn Devos opent Delicatessen Devos in Sint-Juliaan: “We namen een vliegende start” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »