Jongeman 3% invalide nadat ruzie om go-carts op sportdag met klasgenoot escaleert: “Ik schaam me enorm”

“Ik schaam me enorm en het spijt me. Dit heb ik nooit gewild.” Een 20-jarige jongeman uit Oudenburg stamelde bij de strafrechter in Veurne. Op de sportdag van zijn school gedroeg J.C. zich met vrienden nogal puberaal op de go-carts en hinderde daarmee een klasgenoot. Daarop ontstond een vechtpartij en gaf hij zijn klasgenoot een harde trap op het hoofd. Die werd 3% invalide verklaard. “De minimumstraf is hiervoor twee jaar cel maar ik ben akkoord met een opschorting”, sprak de procureur.

Op 23 september 2021 zaten J.C. (nu 20 jaar) en slachtoffer D. in dezelfde klas in het zesde middelbaar op school in Gistel. Ze waren net meerderjarig. Die dag stond de sportdag op het programma. Daarvoor trokken ze naar Diksmuide. Waar de sportdag aanvankelijk in opperbeste stemming begon escaleerde die plots na een erg banaal voorval.

Wilde rit op go-carts

“De leerlingen leefden zich uit op de go-carts maar waren veel te wild aan het doen”, schetste de procureur. “J.C. zat met twee vrienden op een go-cart, stak het slachtoffer meermaals voorbij maar hinderde hem daarbij. Toen die er genoeg van had en zijn beklag deed ontstond al snel een discussie waarbij vrienden van beide zijden mee deden.

Er werd getrokken en geduwd en er vielen enkele klappen. D. werd daarbij door het groepje op de grond getrokken waarbij J.C. plots vanuit het niets een zeer harde trap uitdeelde op zijn hoofd. Een leerkracht die vanop afstand alles zag gebeuren getuigde later zelf bij de politie dat de impact bijzonder groot was.”

Drie procent invalide

De gevolgen waren ook niet min. J.C. van zijn kant werd geschorst en van school gestuurd, maar slachtoffer D. bleek ernstig gewond te zijn. “Hij werd door een arts drie procent invalide verklaard”, sprak zijn advocaat.

“Vooral zijn schouder werd door de trap ook flink geraakt en daar heeft hij sindsdien een spanning die niet meer te verbeteren valt. We vragen 7.816 euro schadevergoeding.” Omwille van het feit dat het nu om slagen en verwondingen met blijvende invaliditeit gaat riskeert J.C. een zeer strenge straf. “Het minimum is twee jaar celstraf”, sprak de procureur.

Handshake in gang

De advocaat van J.C. betwistte de feiten niet. “Al lijken ons de gevolgen aan zijn schouder eerder afkomstig te zijn door de val, die veroorzaakt werd door anderen, en niet door de schop van J.C. Maar hij beseft dat hij zich eerst onnozel gedragen heeft en daarna over de schreef ging. Dit is drie jaar geleden echter. Hij is niet meer dezelfde jongen.”

Ook J.C. nam stamelend het woord en richtte zich naar zijn ex-klasgenoot. “Sorry, echt. Het moest leuk worden en het eindigde zo. Dit heb ik echt niet gewild. Ik schaam me enorm.”

De procureur gaf daarna aan akkoord te zijn met de opschorting. In de gang buiten de rechtszaak gaven beide jongemannen elkaar nog een handshake en praatten ze nog een tijdje na. Vonnis op 8 maart.

(JH)

The post Jongeman 3% invalide nadat ruzie om go-carts op sportdag met klasgenoot escaleert: “Ik schaam me enorm” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »