Evenepoel wil in Nice op het podium staan

 

Remco Eve­ne­poel begint zaterdag in Portugal aan het seizoen, dat dit jaar in het ­teken staat van de Tour.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »