De Zonnewende in feestmodus: activiteiten rond Valentijn, carnaval en vrouwendag

Met Valentijn, carnaval en de Internationale Vrouwendag hebben de animatoren in het woonzorgcentrum De Zonnewende genoeg voor handen om enkele leuke feestmomenten op het getouw te zetten. Men start op woensdag 14 februari met Valentijn, een feestdag niet enkel voor jonge koppels.

“Samen met de leden van onze werkgroep ‘Wonen en Leven’ willen we de komende feestdagen werkelijk in de kijker plaatsen”, zegt referentiepersoon Ann-Sophie Velghe. “Op woensdag 14 februari nodigen we alle koppels die in ons woonzorgcentrum verblijven of waarvan een partner nog thuiswonend is uit voor een gezellige tête-à-tête tijdens een heerlijke lunch. Ons kok serveert een hartig aperitief, gebakken zalm met tomaatjes en frieten, en een romantisch dessert. Voor de bewoners van het woonzorgcentrum is deze lunch gratis, thuiswonende partners betalen 12 euro.”

“Eind februari piept carnaval om de hoek, en dat vieren we dit jaar op een speciale manier. Op dinsdag 27 en donderdag 29 februari organiseren we telkens een carnavalsstoet waarbij alle bewoners, personeelsleden, familieleden en vrijwilligers zich verkleden en meelopen in de stoet. We krijgen hierbij assistentie van vier klassen van de Paandersschool en van de kinderen van de kinderopvang Pinokio. De eerste dag nemen we het Oosterhuis voor onze rekening en op 29 februari doorlopen we alle gangen van het Westerhuis. Minder mobiele bewoners zullen alles kunnen bewonderen vanuit de deuropening van hun kamer. We starten telkens om 14.30 uur. Zo stimuleren we het zogeheten intergenerationeel project, waarbij we verschillende generaties aanmoedigen om samen iets te ondernemen.”

Verwennerij

“Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag organiseren we op donderdag 7 maart een dag vol verwennerij voor onze dames. Alle vrouwelijke bewoners worden dan uitgenodigd om zich te laten verwennen. Hun nagels en hun make-up worden onder handen genomen en ze worden getrakteerd op een koffie met gebakje en een heuse fotoshoot. Dit alles vindt plaats in de Eik van 10 tot 11.30 uur en van 14 tot 16 uur. De deelname is gratis.”

The post De Zonnewende in feestmodus: activiteiten rond Valentijn, carnaval en vrouwendag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »