Voltallige gemeenteraad Waregem eist overleg met NMBS over wijziging openingsuren loketten in station

Oppositieraadslid Frederic Mortier (Vooruit) diende tijdens de gemeenteraad een motie in rond de gewijzigde openingsuren van de loketten in het Waregemse station. Alle raadsleden keurden de vraag tot dringend overleg met de NMBS en de minister van Mobiliteit goed.

De NMBS gaat vanaf 1 maart de openingstijden in de loketten aanpassen. Onder meer in Lichtervelde en Waregem zullen die zelfs het volledige weekend sluiten. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere protesteert tegen de afbouw van deze dienstverlening en kreeg de voorbije weken veel bijval van reizigers en de betrokken lokale besturen.

Motie

De Waregemse Vooruit-afdeling protesteerde afgelopen weekend tegen die beslissing, en deelde aan het station flyers uit aan de reizigers.

Raadslid Frederic Mortier bracht dinsdagavond een motie op de gemeenteraad. “Deze beslissing heeft een nefaste invloed op het comfort en de veiligheid van de reizigers en vergroot bovendien de digitale kloof bij een deel van onze bevolking”, vertelt hij.

Duizenden pendelaars

De voltallige gemeenteraad schaarde zich achter zijn vraag en dringt bij de NMBS, bij gedelegeerd bestuurder Sophie Dutordoir en bij de federale minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op aan om in overleg te gaan en een toekomstgerichte invulling van het station te verzekeren.

De NMBS heeft het al langer verkorven in Waregem, dat toch dagelijks duizenden pendelaars uit de regio ontvangt. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) schreef eind april 2023 een brief naar dezelfde geadresseerden, nadat de investeringen in het station – na eerdere beloftes – opnieuw werden uitgesteld, en dat voor maar liefst tien jaar. De voltallige gemeenteraad en zo’n 100 reizigers voerden nadien actie op het perron.

Hoogte perrons

Pendelaars klagen al langer over de hoogte van de perrons in het Waregemse station. Tussen de stoep en de trein gaapt er een gat van een halve meter. Bovendien is het voor mensen die geen (rol)trap kunnen nemen onmogelijk om het perron te bereiken.

Het stadsbestuur vraagt al 20 jaar om aanpassingen, zodat alle reizigers uit Waregem en omstreken het openbaar vervoer kunnen gebruiken.

The post Voltallige gemeenteraad Waregem eist overleg met NMBS over wijziging openingsuren loketten in station is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Post-its vol verdriet: deze slachtoffers mogen niet naar de paus. Dit is wat ze te zeggen hebben

“Ik wil vragen dat hij evenveel zorg draagt voor de slachtoffers als dat hij de daders beschermt.” De slachtoffers van de kerk die volgende week niet op gesprek mogen bij de paus, blijven teleurgesteld achter, zo klinkt het. Tijdens een brainstorm, georganiseerd door de bisschoppen, schreven slachtoffers post-its vol boodschappen aan de paus. Onze onderzoekscel mocht die inkijken. “Die boodschappen

Lees meer »

Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk”

Het eerste kampioenschap Buikskieten is een feit. Het is Marie Byttebier (38) uit Vichte die zich tot Buikskieter 2024 liet kronen tijdens de spannende finale. “De finesse waarmee Marie schoot, overtrof het talent van het deelnemersveld dat uitgesproken meer mannelijke Buikskieters telde”, stelt commentator-organisator Renaat Vandevelde (50). “Zeven mannen heeft ze erop gelegd! Haar kracht en souplesse – met een

Lees meer »

Tackle: “In een korte tijd is Club NXT uitgegroeid tot de beste opleidingsclub van dit land”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “In een korte tijd is Club NXT

Lees meer »

Metalmuziek in een ontwijde kerk? “We zijn 2024. De aanwezigen zullen de kerk niet afbreken hé”

Muziekliefhebbers kunnen op vrijdag 11 oktober genieten van een optreden van twee metalbands in Alveringem. De organisatie gebeurt door de gemeente. Over de keuze van de locatie voor de optredens – het kerkje in het midden van de militaire begraafplaats – is er commotie ontstaan. “Onbegrijpelijk dat dit genre op deze plek wordt toegelaten.”
The post Metalmuziek in een

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delfine Persoon trekt naar Amerika voor wereldtitelkamp tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon (39) bokst volgende week vrijdag 27 september in de VS tegen Alycia Baumgardner voor de wereldtitel bij de Super Featherweights. “Zeker voor de WBC en WBA, maar mogelijks nog voor alle bonden”, zegt coach Filiep Tampere. “En ze kan winnen, want ondanks haar leeftijd is ze fysiek nog altijd top!”
The post Delfine Persoon trekt naar Amerika

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Deze stad is de boetekoning van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning

Promovendus Jong Helkijn kon na twee speeldagen in derde provinciale C nog niet proeven van een overwinning. De ploeg van coach Jérémy De Neve verloor vorig weekend met 3-2 van WS Bellegem. Dit weekend komt Wevelgem City op bezoek in Helkijn.
The post Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »