Verdachte blijft aangehouden voor moord op 64-jarige vrouw uit Oostende

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Noord-Macedoniër met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Elvir S. bekende zijn betrokkenheid bij de dood van een 64-jarige vrouw uit Oostende.

Het onderzoek ging van start toen op 21 maart 2023 een lichaam werd ontdekt in het Zeeuwse grensdorp Koewacht. Uit de eerste vaststellingen bleek dat de vrouw met geweld om het leven was gebracht. Na identificatie bleek het om een 64-jarige vrouw uit Oostende te gaan.

Reconstructie

Een 33-jarige kennis van het slachtoffer kwam snel als verdachte in het vizier van de speurders. Elvir S. werd internationaal geseind en kon op de luchthaven van Düsseldorf ingerekend worden. Na bijna anderhalve maand in een Duitse cel werd de verdachte begin mei aan België overgeleverd. Tijdens zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Na dat verhoor werd S. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Enkele maanden later legde hij uiteindelijk ook bekentenissen af. Binnenkort zal er een reconstructie van de feiten gehouden worden.

In tegenstelling tot S. wist zijn vermeende handlanger wel naar Noord-Macedonië te vluchten. Het onderzoek spitst zich dan ook al een tijdje toe op die tweede verdachte. Hij werd al verhoord over de feiten, maar is nog steeds op vrije voeten. In principe levert Noord-Macedonië geen onderdanen uit.

Doodsbedreigingen tegenover buschauffeur

In een ander dossier werd Elvir S. op 19 september 2023 tot een jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor doodsbedreigingen. De Noord-Macedoniër wilde eind november 2022 samen met zijn gezin de bus nemen in Oostende. Ze konden echter geen geldig vervoersbewijs voorleggen, waarop de chauffeur weigerde te vertrekken. In de daaropvolgende discussie werd het slachtoffer tot drie keer toe met de dood bedreigd.

The post Verdachte blijft aangehouden voor moord op 64-jarige vrouw uit Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »