Toneelvereniging Klakkeboem brengt ‘Boter bij de vis’

Toneelvereniging Klakkeboem uit Zwevegem-Knokke brengt morgen de première van Boter bij de vis. Een toneelstuk geschreven door Michael Cooney en in een regie van Pedro Lema die volgend jaar 25 jaar op de planken staat.

Het stuk brengt ons het verhaal van Eric die al jarenlang gelukkig getrouwd is met Linda. Als hij zijn job kwijtspeelt, durft hij het haar niet te vertellen. Terwijl hij het geschikte moment afwacht om haar alles op te biechten, vindt hij een enveloppe met een cheque van de sociale zekerheid in zijn brievenbus. Daardoor krijgt hij het lumineuze idee om een valse identiteit aan te nemen en de overheid op te lichten. Vanaf dat moment stroomt het geld binnen en kan hij van een zorgeloos leventje genieten. Maar dan staat er onverwachts een inspecteur aan de deur. Die wil zowel Eric als zijn alter ego spreken. Maar hoe kan je nu in godsnaam twee personen tegelijk zijn? Pedro Lema beschikt over een ploeg van 10 acteurs en actrices. Het zijn Johan Depaepe, Beatrijs Janssens, Sarah Taelman, Dennie Vancauwenberghe, Julie Van Honacker, Frederik Vanhonacker, Lien Vanwynghene, Kurt Velghe, Paul Verschuere en Indra Vanneste.

Kleine rol

Voor Indra is het trouwens de eerste keer dat ze op de planken staat. “Ik kreeg de vraag een kleine rol te vertolken. Ik had nog niet de minste ervaring en wist helemaal niet hoe alles in zijn werk ging. Niettemin was er iets wat mij triggerde en was ik meteen laaiend enthousiast. Klakkeboem is een hechte, fantastische groep die meteen gezelligheid uitstraalt. Zonder enig vooroordeel en met bakken geduld namen ze me mee in dit avontuur.”

Er zijn zes voorstellingen. Zaterdag is er de première. Andere voorstellingen zijn er op zondag 11, dinsdag 13, woensdag 14, vrijdag 16 en zaterdag 17 februari. Men start telkens om 20 uur, behalve de zondagvoorstelling. Deze start om 18.30 uur.

De voorstellingen gaan door in oc Tap in Moen. Reserveren kan via de website klakkeboem.weekbly.com.

The post Toneelvereniging Klakkeboem brengt ‘Boter bij de vis’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »