Prins Harry krijgt ‘stevige’ schadevergoeding van krantenbedrijf in zaak rond hacking en afluisteren

De Britse prins Harry krijgt een ‘substantiële’ schadevergoeding van de uitgeverij achter bekende kranten als ‘The Mirror’, die jarenlang zijn telefoon heeft gehackt. Dat zegt zijn advocaat vrijdag. Harry heeft buiten de rechtbank om een schikking getroffen. 

Meer krantenkoppen in België

Advocaten Zuienkerkse ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vijf mensen in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Chinese autobouwer NIO kandidaat-overnemer voor Audi Brussels

De Chinese autobouwer NIO is een van de kandidaten om de autofabriek van Audi in Vorst over te nemen. Dat schrijft De Tijd woensdagavond op haar website op basis van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Dinsdag was nog gezegd dat er geen economisch leefbare alternatieven voor Audi waren gevonden. Het personeel wacht af.

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Hayen en Vanaken spreken zo dadelijk met de pers, volg het hier op de voet

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, zo meteen spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor de lijst van Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »