President Biden: “Niks mis met mijn geheugen”, maar verwart dan Mexico met Egypte

Een duidelijk geïrriteerde Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdagavond tijdens een ingelast persmoment op het Witte Huis gezegd dat hij géén problemen met zijn geheugen heeft. In het rapport van speciale aanklager Robert Hur, waarin staat dat hij niet vervolgd zal worden voor het meenemen van geheime documenten, werd Biden namelijk beschreven als een “goedbedoelende oudere man met een slecht geheugen”. Tien minuten na de persconferentie ging Biden wel opnieuw in de fout en verwarde hij Mexico met Egypte. 

Meer krantenkoppen in België

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Hengelclubs steeds vaker slachtoffer van stropers: “Ze slaan de vissen dood op het beton en nemen ze mee in hun koelbox”

Hengelclubs in heel Vlaanderen krijgen steeds meer te kampen met stropers die met vis uit hun vijvers aan de haal gaan. “Een plaag, niet alleen bij ons in Desselgem (Waregem)”, klinkt het bij de voorzitter van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers Koen Peirs. Want ook in Deinze was het onlangs prijs. “Bendes zijn steeds beter georganiseerd en gaan steeds driester te

Lees meer »

OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen”

Hoeveel West-Vlamingen er zijn? Ik geef toe dat we die vraag deze week eens gegoogeld hebben. Je moet weten dat onze website in augustus een record brak: nooit eerder kreeg KW.be zoveel bezoek als de voorbije maand.
The post OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen” appeared

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden”

Naar jaarlijkse traditie kende het Beernemse gemeentebestuur opnieuw het label van ‘Beernems streekproduct’ toe aan lokale handelaars. Tien erkende producten mogen het label twee jaar lang gebruiken.
The post Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Markant Wakken zet drie bestuursleden in de bloemetjes

Markant Wakken heeft drie markante bestuursleden in de bloemetjes gezet. De vereniging zette Janine Blondeel-Vandenheede, Monique Vervaeck en Ria Algoet in de schijnwerpers. “Zij hebben zich vele tientallen jaren ingezet voor het bestuur van Markant Wakken”, zegt Aniek Van de Velde. “Van het uitbouwen van het ledental van Markant, het zorgvuldig bijhouden van administratie en
The post Markant Wakken

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »