Perceel in Kasteelstraat is volgens studie beste kandidaat voor nieuw zwembad in Tielt

Uit een vergelijkende studie van drie locaties voor een nieuw zwembad aan de rand van Tielt blijkt dat een perceel ter hoogte van de hoek in de Kasteelstraat het interessantst is. De kans is dus reëel dat het nieuwe, gezamenlijke zwembad van Tielt en Meulebeke daar gebouwd zal worden, al dient er eerst nog een lange procedure doorlopen te worden alvorens daar gebouwd mag worden. De oppositie blijft pleiten voor een zwembad in het centrum.

Bij de studie, die uitgevoerd werd door de WVI in opdracht van de stad, werden drie verschillende locaties op de baan van Tielt naar Meulebeke onder de loep gehouden. Niet onbelangrijk is dat de studie louter focuste op de locaties waar een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan nodig zal zijn om de bouw van een zwembad mogelijk te maken. Bij een nieuw zwembad aan het Maczekplein of op domein Ter Borcht in Meulebeke is zo’n RUP niet nodig. Daarom pleiten zowel Open Vld als Vooruit al langer voor een nieuw zwembad in de omgeving van de huidige locatie. Al lijkt dat scenario steeds minder waarschijnlijk.

Licht op groen

“De resultaten van de locatiestudie werd afgetoetst bij de twee sportraden van beide gemeentes en daarbij krijgt de A-locatie, op de hoek van de Kasteelstraat, de voorkeur”, aldus burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “Concreet kunnen we dus straks de procedure voor de opmaak van een nieuw RUP opstarten, inclusief openbaar onderzoek en de verdere procedure. Pas dan kunnen de ruimtelijke afwegingen gebeuren en kunnen we finaal samen het licht op groen zetten.” Toen oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Team 2024) vroeg of de locatie nu definitief vast ligt ontkende de burgemeester dat.

“Als we kiezen voor deze locatie aan de rand, dan zijn we vertrokken voor een procedure van vijf jaar”

Het raadslid vroeg zich daarop af waarom de huidige locatie van het zwembad niet eens in overweging leek te zijn genomen bij de studie van de WVI. Oppositieraadslid Simon Bekaert (Vooruit) vroeg zich dan weer af of de Kasteelstraat zo’n verschil maakt qua afstand van het huidige zwembad. “Als we kiezen voor deze locatie aan de rand, dan zijn we vertrokken voor een procedure van vijf jaar. Terwijl er bij wijze van spreken morgen al gestart zou kunnen worden aan een nieuw zwembad aan het Maczekplein. En voor de mensen uit Meulebeke is het Maczekplein toch niet zoveel verder dan de Kasteelstraat.” Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze bleef tijdens de gemeenteraad op de vlakte, maar door de nakende fusie met Meulebeke is het weinig verrassend dat de focus van de stad op de Kasteelstraat lijkt te liggen.

Noden in kaart gebracht

Al is er volgens sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V) ook een praktische reden. “De plaats waar het huidige zwembad staat is eenvoudigweg te klein”, benadrukt ze. “We hebben de voorbije maanden alle noden van alle clubs in kaart gebracht en zijn samen met Meulebeke ook verschillende zwembaden gaan bezoeken. Heet concreet hebben we een wedstrijdbad van 525 vierkante meter nodig, een oefenbad van 60 vierkante meter en een peuterbad. Ook een tribune is wenselijk. En dan hebben we nog de kleedkamers, de cafetaria, de opbergruimte en dergelijke. Alles samen hebben we minstens 6.000 vierkante meter nodig. En die plaats hebben we niet op de huidige locatie.”

The post Perceel in Kasteelstraat is volgens studie beste kandidaat voor nieuw zwembad in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »