Nick Durieux ontvangt met Rekkem Sport buren uit Lauwe: “We zullen ons vel duur verkopen”

Rekkem Sport ontvangt zaterdag de buren uit Lauwe. De Rekkemse groen-witten zijn de jongste weken niet denderend bezig, en verloren vorige speeldag nog met 4-0 op Hollebeke. Op de ranglijst staat Rekkem op een weinig benijdenswaardige voorlaatste gedeelde plaats. Het belet de groen-witten niet om buur WS Lauwe een warme ontvangst aan te bieden.

Bij Rekkem zijn de verwachtingen nooit hoog gespannen. Maar voor het burenduel tegen WS Lauwe maken bestuurders en spelers toch graag een uitzondering. Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck organiseert vooraf een nieuwjaarsreceptie en dat vraagt een feestelijk vervolg op het veld. “We waren nochtans goed bezig, maar de vorige weken hebben we wat gas terug moeten nemen”, merkt Nick Durieux op. “Maar tegen Lauwe zal ons niemand moeten opnaaien. We zijn erop gebrand om White Star een warme ontvangst aan te bieden. Ik weet wel, Lauwe staat veel hoger genoteerd, maar daarom gaan we ons nog niet als willoze schapen naar de slachtbank laten leiden. Ginds kregen we een 5-0-nederlaag te slikken. Dat vraagt om een passend antwoord.”

Voetballende zoon

Nick Durieux is aan zijn tweede seizoen bij Rekkem bezig. “Als Menenaar speelde ik destijds bij Toekomst”, doet de 29-jarige centrale verdediger zijn verhaal. “Later speelde ik ook nog bij Kruiseke en Hollebeke. Waarom ik uiteindelijk voor Rekkem koos? Via een vriend kwam ik met Rekkem in contact. Ik was meteen verkocht aan de warme, familiale sfeer die er heerste en nog steeds aanwezig is. Ondertussen maak ik me ook verdienstelijk als jeugdtrainer van de U7. Mijn zesjarige zoontje Tilyan maakt er deel van uit. Of hij de sporen van zijn vader zal drukken? Misschien wordt hij wel beter. In ieder geval, hij heeft talent, en speelt in een reeks met jongens die een jaar ouder zijn dan hem. Hij heeft het niet gemakkelijk, maar op die manier kan hij er alleen maar beter van worden. In ieder geval, we leggen geen druk op zijn schouders. Hij moet in de eerste plaats genieten, we zullen wel zien waar zijn verhaal eindigt. Maar we gingen het vooral over de wedstrijd van zondag tegen WS Lauwe hebben. Wel, noteer dan maar dat wij ons vel duur zullen verkopen”, besluit Nick Durieux. (AV)

Zondag 11 februari om 15 uur: Rekkem Sport WS Lauwe B.

The post Nick Durieux ontvangt met Rekkem Sport buren uit Lauwe: “We zullen ons vel duur verkopen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »