Lokaal Dienstencentrum De Parette in Harelbeke viert 25-jarig bestaan: “Het is hier aangenaam verblijven”

Lokaal Dienstencentrum De Parette vierde vrijdag zijn 25-jarig bestaan, samen met meer dan 150 bezoekers tijdens het verjaardagsfeest. Voor de wel heel speciale verjaardag werden alle bezoekers getrakteerd op een aperitief, een diner en dansfeest.

De Parette ziet dit feest als een startschot voor een gans jaar vol grote en kleine feestmomenten voor de bewoners en de familieleden. “Er gebeuren hier in De Parette zeer veel mooie dingen. Mensen komen samen, eten samen en ontspannen samen, krijgen infomomenten en vormingen, delen aan de toog bij Zuster Martine en de vele vrijwilligers een lach en een traan. Wie De Parette kent, voelt zich hier thuis en blijft komen”, zegt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V), die exact vijf jaar geleden de nieuwe voorzitter werd van Zorgbedrijf Harelbeke.

Tevreden bewoners

De bewoners en familieleden werden voor het feest uitgenodigd en getrakteerd op een lekker diner. “De opener met warme hapjes en cava was al lekker”, zegt Jozef Desmet (84), die er nog niet zo lang verblijft. “Het voorgerechtje van wildpastei met rozijn was ook lekker. Er is hier een goede kok plus het verblijf is hier aangenaam. Ik ben tevreden dat ik op mijn oude dag naar hier kon komen.”

Ook Mariette en Patrick tekenden present. “We hebben hier een flatje en jeunen ons. Het appartement werd te groot en hier worden we goed verzorgd. Als we een korte wandeling willen maken, moeten we nooit ver lopen en de Leieboorden zijn hier vlakbij, erg mooi”, zegt Mariette.

Christine is afkomstig uit Gistel en woont al vier jaar in Harelbeke. “Mijn zoon woont hier, ik ben weduwe. Ik voel me hier goed want in Gistel heb je zo geen ontmoetingscentrum of woonzorgcentrum”, zegt Christine. “Persoonlijk vind ik het hier aangenaam en alles is verzorgd tot in de puntjes.”

De rest van het diner bestond uit Ardeens gebraad met tartiflette aardappelen en seizoensgroentjes. Het dessert was feestgebak met koffie of thee. Als apotheose verzorgden de kinderen uit de nabije Centrumschool een kleine gesmaakte carnavalsoptocht.

The post Lokaal Dienstencentrum De Parette in Harelbeke viert 25-jarig bestaan: “Het is hier aangenaam verblijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »