Kortrijk en Zwevegem geven lening aan Lago

Kortrijk en Zwevegem bereikten een akkoord met LAGO over een finaal steunpakket naar aanleiding van de verliezen die LAGO leed ten gevolge van de energiecrisis en de stijgende inflatie. Zowel Kortrijk als Zwevegem lenen LAGO geld, maar geven geen extra subsidie.

“Dat LAGO steun vroeg aan beide lokale besturen hoeft niet te verbazen. Heel wat ondernemingen kwamen tijdens de energiecrisis in zwaar weer terecht en dat is voor zwembaden niet anders. Deze hadden nog meer te lijden onder de hoge energieprijzen. Verder was er het hoge inflatieniveau van de voorbije twee jaar. Dit leidde tot een liquiditeitsnood op korte termijn”, zegt Zwevegems schepen van Financiën, Eliane Spincemaille (CD&V).

Onafhankelijke audit

Kortrijk en Zwevegem zitten in een PPS-structuur (publiek-private samenwerking, red.) met LAGO als private partner die Kortrijk Weide en Zwevegem Fit. uitbaat. Vandaar dat LAGO aan beide lokale besturen om hulp vroeg.

Er werd een onafhankelijke audit uitgevoerd door financieel dienstverlener BDO. “De belangrijkste conclusie was tweeledig: een extra subsidie werd uitgesloten, terwijl er wel werd aanbevolen dat de stad en de gemeente actie ondernemen om de liquiditeitsnood op korte termijn te lenigen.”

Enkel nog goedkeuring van gemeenteraden nodig

Er werd verder onderhandeld met een finaal akkoord tot gevolg, wat reeds goedgekeurd werd door beide schepencolleges. Het ligt nog ter goedkeuring voor op de beide gemeenteraden van februari. “Er werd overeengekomen dat Kortrijk een achtergestelde lening geeft aan LAGO van 2.136.375 euro. Zwevegem stelt een lening ter beschikking van 1.537.203 euro, wat het totaalbedrag op 3.673.578 euro brengt. Dit sluit nauw aan bij wat in de audit werd bepaald”, aldus Spincemaille.

Investeringsprogramma

In ruil voor de lening zal LAGO een kapitaalsverhoging doorvoeren van 1.266.527 euro tegen 31 juli 2026. Zo kan men de komende jaren een investeringsprogramma uitvoeren in LAGO Weide en Speelpunt Zwevegem om extra bezoekers aan te trekken. Verder zullen de tarieven voor het recreatiezwemmen in 2024 niet geïndexeerd worden en de populaire familiepas in Kortrijk Weide (10 beurten) wordt verlaagd van 99 naar 79 euro.

Sportschepen Raf Deprez (CD&V) toont zich tevreden met de overeenkomst. “Alle partijen in de PPS-samenwerking dragen hun steentje bij zodat de toekomst van LAGO Kortrijk-Zwevegem nu veilig gesteld wordt. Deze deal laat LAGO zelfs toe om verder te investeren in Lago Club Zwevegem Fit.”

The post Kortrijk en Zwevegem geven lening aan Lago is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »