Jordy Soumillon neemt afscheid van voetbal in Heestert: “Mijn hart blijft bij Sparta”

In de voorbereiding van volgend seizoen diende Sparta Heestert er rekening mee te houden dat hun nummer 10, de aanvallende middenvelder – Jordy Soumillon – niet meer beschikbaar zal zijn. “Een man moet keuzes maken in het leven, en dat deed ik dan ook.”

Jordy Soumillon is pas 27 jaar. Jong om nu al met het voetbal te kappen. Te meer omdat hij in de hoogste provinciale reeks zeker een meerwaarde voor de ploeg betekent. De Harelbekenaar begon zijn voetballoopbaan bij de ploeg van zijn stad, de nationaler RC Harelbeke. Op zijn 18de verkaste hij voor 2 jaar naar Dadizele. Blauwvoet Otegem kon hem daarna strikken, tot Sparta Heestert op de proppen kwam. Hij maakte er 6 jaar mee het mooie weer.

Combinatie met werk

“Het klopt dat ik er definitief mee stop”, bevestigt Jordy. “Eind november was dat eigenlijk al zo. De reden is niet ver te zoeken. De combinatie van mijn werk en gezin laat echt niet meer toe dat ik nog twee keer in de week ga trainen en op zondag ook nog eens mijn wedstrijden afwerk. Die beslissing was een moeilijke bevalling, maar kom, ik ben uit het dilemma geraakt. De keuze is gemaakt en is nu definitief.”

“Ik werk in de verhuizingssector en dat is van ’s morgens vroeg om 6 uur tot ’s avonds laat, heel dikwijls tot na 18 uur bezig zijn. Dat was wat al te zwaar. Ook bij mij, zoals bij elke voetballer, zal het wel jeuken als het nieuwe seizoen weer start. Het is jammer, maar ik kan niet anders. Er waren weken dat ik soms 2 dagen na elkaar mijn twee kindjes niet zag… die lagen al in hun bedje te slapen tegen dat ik thuis kwam. Niet normaal zoiets. Een man moet keuzes maken in het leven, en dat deed ik dan ook.”

Middenmoter

“Natuurlijk blijft mijn hart bij Heestert. Het is een stabiele middenmoter geworden in eerste provinciale. Voor een kleine gemeente als Heestert is dat een heuse prestatie. Ik ga wel af en toe nog eens naar de match kijken. Er heerst daar een fantastisch leuke sfeer. Ik blijf die maten wel koesteren, dat zeker. (Marnix Verstichel)

Zondag 11 februari om 15 uur Sparta Heestert A KSV Diksmuide

The post Jordy Soumillon neemt afscheid van voetbal in Heestert: “Mijn hart blijft bij Sparta” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »