Groen betreurt terugschroeven mobiliteitsplan in Tielt, mobiliteitsschepen wijst op enkele ongewenste gevolgen

Groen is niet te spreken over de aanpassingen die het Tielts stadsbestuur deze week doorvoerde aan het mobiliteitsplan. Volgens de partij blijft er amper nog iets over van het oorspronkelijke doel en zijn de zwakke weggebruikers daar de dupe van.

“Na amper vier maanden is het college gezwicht voor de luidste roepers, die niet het algemeen belang voor ogen hadden”, zegt gemeenteraadslid An Vandenbussche (Groen). “Meer dan tweeduizend Tieltenaren hadden in de enquête van 2020 aangegeven dat ze zich zorgen maakten over de veiligheid van fietsers in de stad en over de hoge snelheid van het autoverkeer. De recente aanpassingen brengen ons compleet terug naar af. Studiebureau Vectris (dat het plan uittekende in opdracht van de stad – red.) betreurt in hun rapport zelf ook de aanpassingen. Door het wegnemen van de knip wordt Den Bek opnieuw veel gevaarlijker voor kinderen die zelfstandig naar school willen fietsen. Ook de Conventieweg zal weer drukker worden.”

Ongewenste gevolgen

Mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) reageerde kort dat het mobiliteitsplan enkele ongewenste gevolgen had. “In enkele straten nam het verkeer sterk toe, waardoor we enkele maatregelen hebben aangepast. Maar de andere maatregelen en het oorspronkelijke doel blijven ook nu nog steeds overeind.” (SV)

Petitie uit Hondstraat

Net voor de start van de gemeenteraad gaf een bewoonster van de Hondstraat, met de steun van Groen, een petitie af aan de burgemeester en aan de schepen van Mobiliteit. In het document, dat 25 handtekeningen van buurtbewoners telt, wordt aangekaart dat er sinds het nieuwe mobiliteitsplan meer sluipverkeer door de Hondstraat rijdt, terwijl ook de snelheid in de straat en de vele vrachtwagens als een probleem ervaren worden. “Dit zorgt voor een gevoel van onveiligheid en veroorzaakt een verminderde leefbaarheid”, aldus de partij. “Ouders durven hun kinderen niet meer in de straat met de fiets laten rijden en mensen klagen van slaapstoornissen door het verkeerslawaai.” (SV)

The post Groen betreurt terugschroeven mobiliteitsplan in Tielt, mobiliteitsschepen wijst op enkele ongewenste gevolgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van een ‘bloot gat’ tot vuurpijlen in een doorgebrand net en de inzet van het waterkanon: kroniek van een woelige stopgezette derby

De harde kern van Beerschot heeft zijn dreiging uitgevoerd: er viel geen laatste fluitsignaal na 90 minuten in de derby op Antwerp. De ref brak het duel bij een 4-0-stand voor Antwerp na een derde incident met vuurpijlen voortijdig in de tweede helft af. De kroniek van een aangekondigde stopzetting: wat gebeurde er voor, tijdens en na de match?

Lees meer »

Wolf Fencing Team van Natuurpunt heeft al 150 omheiningen wolfwerend gemaakt in risicogebied, maar “tempo moet omhoog”

Het Wolf Fencing Team Belgium, dat veehouders bijstaat met raad en daad bij het wolfwerend maken van hun omheiningen, heeft zelf 150 omheiningen onder handen genomen sinds de oprichting van het team in 2019. In totaal pasten zo’n 600 veehouders hun omheiningen aan, ze kregen daarvoor subsidies van Vlaanderen. Internationaal scoren we daarmee goed, maar het is nog steeds maar

Lees meer »

Zwaardere straf voor doodrijder van studente Hannelore (21): “Vier jaar cel voor totaal misprijzen van de verkeerswet”

“We zijn opgelucht. Dat het proces dat een lijdensweg was eindelijk achter de rug is én dat hij zwaarder gestraft werd. Laat dit een signaal zijn voor de maatschappij: zo gedraag je je niet in het verkeer.” De familie van studente Hannelore Reyniers (21) is opgelucht nu doodrijder Wesley D. (43) zwaarder gestraft werd in beroep. Hij kreeg vier jaar

Lees meer »

Minstens 21 doden bij Israëlische luchtaanval op moskee in Gazastrook

Bij een Israëlische aanval op een moskee in de Gazastrook zijn zondag minstens 21 doden gevallen. Dat meldt de civiele bescherming in de Gazastrook zondag. Er zouden ook tientallen gewonden zijn. Het Israëlische leger bevestigde dat het een luchtaanval had uitgevoerd op een moskee, die zou dienstdoen als commandocentrum van Hamas.

Lees meer »

Acid treft financiële regeling met ouders ex-Reuzegommer en ontloopt zo publiek proces over schadevergoeding

Nathan Vandergunst, ook bekend als Acid op Youtube, heeft een financiële regeling getroffen met de ouders van de ex-Reuzegommer, die hem voor de rechter hadden gedaagd. Zo ontloopt hij een publiek proces over de schadevergoeding die hij aan die mensen moet betalen. Hoeveel Acid precies aan de ouders van de ex-Reuzegommer geeft als schadevergoeding, willen beide partijen niet zeggen.

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mexicaanse soldaten schieten op truck met migranten, zes doden

Twee Mexicaanse militairen hebben aan de grens met Guatemala het vuur geopend op een pick-uptruck die migranten vervoerde. Zes personen kwamen daarbij om het leven en tien andere migranten raakten gewond. Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie dachten de soldaten dat het om criminelen ging.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn zien elkaar terug na dramatische nacht in Beiroet: “We zullen tijd nodig hebben om het allemaal te plaatsen en te verwerken”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende Hezbollah-militie. De Smet werd in het been geschoten, Ramaekers

Lees meer »

Minister-president Matthias Diependaele eet 7 tot 10 keer per week frietjes. Hoe ongezond is dat juist?

Dat Matthias Diependaele (45), onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren aan HLN liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan.” Hoeveel keer per

Lees meer »