44 kleuters beloven elkaar eeuwige vriendschap: “Ze waren eerder enthousiast dan zenuwachtig”

44 leerlingen uit de derde kleuterklas van De Tandem beloven hun beste vriend eeuwige vriendschap in de trouwzaal van het Kortrijkse stadhuis. De opgeklede kleuters wisselden ringen uit met hun gekozen partners en mochten daarna genieten van een ontbijtreceptie waar ze ook een dansje opvoerden voor hun familie die in groten getale aanwezig was.

Met zelfgemaakte kronen en nette kledij wandelden de kleuters uit de panda- en vlinderklas de trouwzaal binnen. Schepenen Ruth Vandenberghe en Kelly Detavernier verzorgden de ceremonie. Na de uitwisseling van de beloften (een collectief opgezegd versje) en ringen verrasten de schepenen de leerlingen met enkele cadeaus: magnetische bouwstenen voor in de klas en een persoonlijk kleurboek met daarbij horende potloden. De ontbijtreceptie die volgde openden de pasgetrouwde kleuters met een dansje op het toepasselijke ‘Iko Iko (My Bestie)’.

Warmte en vriendschap

De focus van de trouw ligt niet op romantische liefde, maar op warmte en vriendschap. “We vinden niet dat we kinderen op zo’n jonge leeftijd al in een bepaald stramien moeten duwen. Deze ceremonie doen we al vele jaren en die draait echt rond warmte en vriendschap”, klinkt het bij schepen Ruth Vandenberghe.

Juf Joy Vandecasteele van de pandaklas beaamt dat: “Door het schooljaar werken we vaak rond vriendschap en respect. Dat heeft duidelijk succes, want toen we in een klasgesprek de duo’s bepaalden die gingen trouwen, verliep dat op een vlotte manier zonder ruzie.”

Pandaklas

Ook de voorbereidingen van de grote trouw verliepen vlot in de klas. “De kleuters waren enthousiaster dan ze zenuwachtig waren. We oefenden de voorbije weken het versje en het dansje en ze hebben het prachtig gedaan. Ze vonden het ook fijn om zelf hun kroon te mogen maken”, aldus juf Bo Nuttin die ook in de pandaklas staat. Om met 44 leerlingen in de trouwzaal te geraken, konden de juffen rekenen op de hulp van de ouders. “Ze hebben zich massaal ingezet. Verschillende ouders hebben zelfs een dag verlof genomen om de ceremonie te kunnen bijwonen. De zaal zat bomvol en dat heeft de kleuters duidelijk ook deugd gedaan”, vult Bo nog aan.

(SV)

The post 44 kleuters beloven elkaar eeuwige vriendschap: “Ze waren eerder enthousiast dan zenuwachtig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veurnse stadslijst Team8630 wil taskforce én nieuwe schepenfuncties om privaat patrimonium en tradities veilig te stellen

Nu overal de verkiezingskoorts stijgt, steekt ook de Veurnse centrumrechtse stadslijst Team8630 (waar CD&V, N-VA en onafhankelijken de krachten bundelen) een tandje bij om in de laatste race naar 13 oktober de speerpunten van hun programma extra in de verf te zetten. Op de sociale media stellen de kandidaten zichzelf voor in een videofilmpje. Dat doet ook huidig schepen en

Lees meer »

Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.
The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers

Op zaterdag 12 oktober is er in het Fabriekspand de eerste editie van het Oktoberfest. Onder andere charmezanger Jens, Yves Seghers en de PartyShakerz zorgen er voor de sfeer. “Inmiddels zijn al 650 kaarten verkocht”, aldus organisator Tim De Bree.
The post Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze slaan tegelijk toe in Gaza, Libanon en Jemen: hoe sterk in het Israëlische leger echt? “Het is een fenomenale vechtmachine”

Het Israëlische leger voerde gisteren raketaanvallen uit op havens en elektriciteitscentrales in Jemen. Tegelijk bombardeert het Gaza en Beiroet en zou het een grondoffensief in Libanon voorbereiden. De armslag van de Israeli Defence Force (IDF) lijkt eindeloos. Maar is dat wel zo? Hoe sterk is het Israëlische leger echt? Expert krijgskunde Roger Housen: “Eén land maakt dit allemaal mogelijk.”

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

Westhoek pioniert met 5G-technologie voor hulpdiensten: “Essentiële stap in de verdere digitale ontwikkeling van de regio”

Op 4 oktober, bijna exact een jaar na de zware overstromingen in de Westhoek, namen de lokale hulpdiensten de eerste gloednieuwe 5G-antennes van het Flanders Smart Fields-project in gebruik. Dankzij de 5G-antennes kunnen brandweer, politie en ziekenhuizen voortaan rekenen op een stabiele en beveiligde breedbandverbinding en zijn ze beter uitgerust om snel te reageren bij interventies. Deze technologische vooruitgang speelt

Lees meer »