30ste Fietsbieb in West-Vlaanderen geopend in Dorpspunt In Nouter in Dranouter

De 30ste Fietsbieb in West-Vlaanderen werd geopend in Dorpspunt In Nouter in Dranouter. De Fietbsieb Heuvelland is een Fietsbieb is samenwerking tussen beweging.net Heuvelland, gemeente Heuvelland, Vrijstaat Heuvelland, Dorpspunt In Nouter en De Viersprong.

“In de Fietsbieb kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar een kinderfiets lenen en dit voor an 20 euro met een waarborg van 20 euro. De gebruiker kan gedurende dat jaar de fiets inruilen voor een ander model, kleur of maat”, aldus Henk Vandaele van Vrijstaat Heuvelland.

Hersteldienst

Er is ook een hersteldienst georganiseerd waar vrijwilligers met technische vaardigheden de tweedehands fietsen opnieuw volledig in orde te zetten.

Deze Fietsbieb is elke werkdag open. In het Dorpspunt van Dranouter, een initiatief van De Lovie vzw, staan personen met een beperking, onder begeleiding, in voor de uitbating van de winkel, de ontmoetingsruimte en nu ook de Fietsbieb.

Dorpspunt In Nouter is elke dag open, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 18.30 uur. In het weekend van 8 uur tot 12 uur.

The post 30ste Fietsbieb in West-Vlaanderen geopend in Dorpspunt In Nouter in Dranouter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »